gmoykin Публикувано Януари 11, 2012 Share Публикувано Януари 11, 2012 Здравейте, От известно време моят Dunlop Cry Baby Wah-Wah започна да вкарва шум, особено при ползване на drive канал. Шумът е нисък и постоянен при не активиран wah-wah, а при активиран, се мени с честотата. Със същите кабели и усилвател, без педала, няма шум (т.е. шумът не е от китарата, кабелите или усилвателя). Предполагам, че трябва да се почисти потенциометъра, но може проблемът да е по-комплексен. Предпочитам да го прегледа/ремонтира разбирач, естествено срещу заплащане. Бихте ли ми препоръчали такъв човек в София? Благодаря ви! Оставям и телефон за контакт: 0886 882 994 Поздрави, Жоро Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dean_dime Отговорено Януари 16, 2012 Share Отговорено Януари 16, 2012 Здравей! Аз имам същия педал и при мен го правеше този проблем....... още го прави понеже при мен проблемът е (може и при теб да е така.... не знам колко ти е ползван ефекта) износен потенциометър. Търсих тогава (от 1,5 година е така) и не намерих такъв пот или кой да ми го оправи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Януари 16, 2012 Share Отговорено Януари 16, 2012 (Редактирано) Няма връзка между двата проблема. -Шумът от потенциометър се проявява главно при движението му. -Ако става въпрос за износен слой на потенциометър - ефектът е съвсем друг - ще прекъсва и ще променя изобщо действието на ефекта. -В предния пост става дума за друг проблем - повишен основен шум, който се модулира с движението на вероятно изправен потенциометър. За пример може да се опита със смесителен пулт , който има параметричен тонконтрол на средните честоти. Без сигнал, се увеличава усилването до максимум и после с контрола на честотата на параметрика се чува именно модулирането, "избирането" на определена честотна област от паразитния шум. Високият шум може да се дължи на много причини - активни и пасивни елементи, замърсяване на монтажа, самовъзбуждане и т.н. Тези предположения се базират на информацията в първия пост, която може и да не е достоверна - не се знае авторът какво разбира под шум - широкоспектърен сигнал или може би единичен тон, който се променя по честота при промяна в настройката на филтъра на устройството. Един съвет към gmoykin, активният в търсенето на решение трябва да е потърпевшия, а не този, кйто може да свърши работа. Доста често подобни случаи угасват, поради неправилната постановка. Тези които могат да свършат работа обикновенно са заети с достатъчно работа, а тези, които ще "насе..т нещата са свободни и инициативни. Редактирано Януари 16, 2012 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Януари 16, 2012 Share Отговорено Януари 16, 2012 http://forum.muzikan...y-dunlop-gcb95/ Към питащия: Отне ми точно 3 минути да ти доставя информацията!!! Щото съм на кеф! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gmoykin Отговорено Януари 17, 2012 Автор Share Отговорено Януари 17, 2012 http://forum.muzikan...y-dunlop-gcb95/ Към питащия: Отне ми точно 3 минути да ти доставя информацията!!! Щото съм на кеф! Благодаря ти много Tatkoogi! И аз първо ползвах търсачката, а после post-нах, но явно или не знам как да търся, или търсачката не ми е показала този post. Още веднъж благодаря и поздрави, Жоро Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gmoykin Отговорено Януари 17, 2012 Автор Share Отговорено Януари 17, 2012 Няма връзка между двата проблема. -Шумът от потенциометър се проявява главно при движението му. -Ако става въпрос за износен слой на потенциометър - ефектът е съвсем друг - ще прекъсва и ще променя изобщо действието на ефекта. -В предния пост става дума за друг проблем - повишен основен шум, който се модулира с движението на вероятно изправен потенциометър. За пример може да се опита със смесителен пулт , който има параметричен тонконтрол на средните честоти. Без сигнал, се увеличава усилването до максимум и после с контрола на честотата на параметрика се чува именно модулирането, "избирането" на определена честотна област от паразитния шум. Високият шум може да се дължи на много причини - активни и пасивни елементи, замърсяване на монтажа, самовъзбуждане и т.н. Тези предположения се базират на информацията в първия пост, която може и да не е достоверна - не се знае авторът какво разбира под шум - широкоспектърен сигнал или може би единичен тон, който се променя по честота при промяна в настройката на филтъра на устройството. Един съвет към gmoykin, активният в търсенето на решение трябва да е потърпевшия, а не този, кйто може да свърши работа. Доста често подобни случаи угасват, поради неправилната постановка. Тези които могат да свършат работа обикновенно са заети с достатъчно работа, а тези, които ще "насе..т нещата са свободни и инициативни. Благодаря ти Parni_Valjak! Прав си, че трябваше по-задълбочено да изследвам проблема и да не прибързвам с публикуването му, но се надявах да е по-широко срещан и с готово решение. Съжалявам , ако съм претрупал форума с излишно съдържание. Поздрави, Жоро Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts