StanChO Публикувано Януари 5, 2012 Публикувано Януари 5, 2012 (Редактирано) Здравейте, чувал съм, че има някакви може би пластмасови палки, които да се ползват за рототоми и да са по-безшумни от дървените? Идеята ми, е да се чува по-леко. Има ли такива, къде могат да се намерят и за пластмасови ли става думи? Благодаря, Станислав Редактирано Януари 5, 2012 от StanChO Цитирай
darmonko Отговорено Януари 5, 2012 Отговорено Януари 5, 2012 По принцип има пластмасови палки, виждал съм, но на мен лично са ми неестествени и не ми харесват - ето разгледай. http://www.alibaba.com/showroom/plastic-drum-sticks.html Има и разни други изгъзици като фосфоресциращи и дори с LED-ове, които светят на тъмно. Щом ги искаш за рототоми, значи най-вероятно става дума за фолк заведение, където със светещи ще се получи добро шоу. Друг е въпросът доколко са здрави и надеждни... Иначе тихо свирене става с всякакви палки - въпрос на техника и контрол, по-добре си насочи усилията в тази насока. В почти всяка школа има упражнения за динамика, които ще ти свършат работа. Все пак звукът излиза от рототомите - с каквото и да ги удряш, ако млатиш здраво няма как да се получи тихо. Купи си по-леки дървени палки и се упражнявай, следи за общата динамика на оркестъра и контролирай своята спрямо нея.... 1 Цитирай
StanChO Отговорено Януари 5, 2012 Автор Отговорено Януари 5, 2012 Здравей, много ти благодаря за бързия отговор. По принцип ми трябват за подарък тези палки. Тези LED палки и т.н. са доста интересни. Въпросът е ако ги има някъде по магазините в София би било супер. Цитирай
darmonko Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 Колегите от София да кажат, аз в България не съм виждал такива. Особено от фосфоресциращите бих си купил ако някой внесе, а и цената на китайския производител е доста народна... но наистина не съм виждал. Даже в Томан и Мюзикстор не намирам - явно трябва да се пазарува от САЩ или Китай Цитирай
peterko Отговорено Ноември 7, 2013 Отговорено Ноември 7, 2013 може да потърсиш също така т. нар. Хот родс или просто родс. тва са палки направени от сноп по-тънък дървен, пвц материал. http://www.siglermusiconline.com/store/pc/catalog/sv2_01_589_detail.jpg Цитирай
Recommended Posts