AXE Отговорено Февруари 3, 2005 Автор Отговорено Февруари 3, 2005 Това с барабаните наистина действа. Като си представям как звучи цялата песен и съм доста по концентриран. Цитирай
vovcho Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 И аз много го имам тоя проблем. Понякога просто ме няма. Има в случаи които просто не знам парчето. А понякога като свирим нещо, което всичко уж много добре го знаем, го объркваме почти веднага щото няма кой да пее. Обикновенно се ориентирам по другите. Примерно The Offsping - Gotta get away ако искате я чуйте. Там никога не знам къде съм. Ако не беше барабаниста... Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 ами в повечето случаи си пея кантото за да се ориентирам каде съм.това също си е концентрация Цитирай
Bassko Отговорено Февруари 5, 2005 Отговорено Февруари 5, 2005 Аз пък микога не слушам барабаните! Като свиря сякаш барабаните изчезват от слуха ми. А като пея изчезва всичко, само гласа си чувам, тоест осузнавам че го слушам но най-доброто упражнение е: Пуснете си някоя песен която знаете. Същевременно се запишете как свирите съвсем друга и ако записа е добър, тоест без да бъркате ритъм, фалшиви тонове и тн. тогава концертрацията ви е на 100% Цитирай
vovcho Отговорено Февруари 5, 2005 Отговорено Февруари 5, 2005 1-во знаеш, че в тая песен много се повтаря едно и също 2-ро като бараниста спре да свири и аз първо проверявам другите и накрая него, обаче става некси тихо нали. Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 5, 2005 Отговорено Февруари 5, 2005 Това с барабаните наистина действа. Като си представям как звучи цялата песен и съм доста по концентриран. Да бе, ма като сбърка барабаниста..... Цитирай
AXE Отговорено Февруари 5, 2005 Автор Отговорено Февруари 5, 2005 :green: В мойта виртуална група най проблемен е китариста. Голям некадърник. Лошото е, че ако изритам него, другите са за никъде :wall: Затва се мъча да го вкарам малко в правия път Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 5, 2005 Отговорено Февруари 5, 2005 :green: В мойта виртуална група най проблемен е китариста. Голям некадърник. Лошото е, че ако изритам него, другите са за никъде :wall: Затва се мъча да го вкарам малко в правия път Епа, дано успееш... Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Февруари 14, 2005 Отговорено Февруари 14, 2005 Ба има го това с разсейването и при мене -някой от хората тука наживо са се убеждавали в това-понякога за секунда се замислям колко яко звучи някоя част от песента и веднага усирам я таката ,я някой друг елемент....иначе като се захвана с нещо друго съм много концентриран,но ...при свиренето -замисля ли се и се преебава всичко...Понякога си мисля че за да си барабанист мисленето е излишно) Stupid-don`t you think:) Bang bang I shot u down , bang bang you hit the ground... Цитирай
Putniq Bega4 Отговорено Февруари 16, 2005 Отговорено Февруари 16, 2005 аз пък като свиря си мисля за кво ли не и точно това ми е концентрацията... Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 16, 2005 Отговорено Февруари 16, 2005 еми то при всеки е индивидуално. Цитирай
Tarvin Отговорено Април 30, 2005 Отговорено Април 30, 2005 AXE, твоето не е никакъв проблем. То си е даденост Иска се упражнение. В твоя случай може би би ти помогнало, ако се упражняваш да пееш вокала (ако свириш някакво парче, дето има и пеене) или баса, или просто да повтаряш мелодията на китарата (или поне основни тонове, ако е много бърз пасаж - например всяка първа шеснайсетина от четвъртината). Няма значение дали можеш да пееш или дали имаш глас - идеята е да се тренира multitasking мисленето Друг вариант е съзнателно да си изброяваш на кой такт си в момента на произведението. Поне първият ми учител по обой така ме караше, и мисля че доста ми помогна. (Да не ти разправям уроците по дирижиране как помагат ) Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Казват че творците били разсеяни. Тва хубаво, ама не е мноо яко да си разсеят докато свириш или твориш Та интересно ми е само аз ли имам проблем с концентрацията докато свиря? Ако не - как се борите с това? Примерно мене много често ми се случва докато свиря някоя песен и като зема да свиря някой риф, който се повтаря 8 пъти да кажем, да се заблея и да забравя на кое повторение съм :wall: Питайте Феникса BTW Steve Vai има една много яка стария по върпоса - Musical Meditation се казва. AXE - твоето е до непознаване на парчето, което свириш, не толкова до концентрацията. Съгласен съм с този, дето казваше за собствените неща и за кавърите... А пък при класическите музиканти - те се концентрират с разсвирване преди репетиция или концерт, което разсвирване става с гами и акорди от 5 минути до 2 часа понякога :violin: модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Recommended Posts