Jump to content
Българският форум за музиканти

тарамбука/дайре проект


Recommended Posts

;) Здравейте колеги,

Отскоро съм член на прекрасния сайт за музикантите в Бг.

В миналото 1986 - 1991 г. се занимавах с активно свирене. Бяха рокаджииски времена. След това дойде казармата, а след нея всички поехме по трънливия път на живота. Някой от нас станаха музиканти и отдавна не са тук. Други като мен отвреме на време начесваме крастата си за свирене по някакъв начин.

В последните години като хоби свиря на тарамбука (darbouka) заедно с приятели. Потенциала на този инструмент е огромен. Може да се свири с почти всички стилове музика. Разбира се традиционен е само за ориенталската и българската народна музика.

Покрай това свирене даже бях един от инициаторите и създадохме първото изцяло ориенталско заведение в София и Бг за автентична музика. Проекта ми беше по-голям, но поради една или друга причина сега съм извън него.

Може би и по-добре.

Запознах се с много прекрасни хора, които ценят свиренето на този инструмент, а също така и с почитатели и танцьори на ориенталската музика.

Имам доста добри музикални идеи за развитие на група в тази насока. Имаме и цял арсенал от инструменти. Мисля, че може да се получи. Чакам съмишленици. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.