avukatbey Публикувано Май 28, 2006 Публикувано Май 28, 2006 Здравейте колеги, Отскоро съм член на прекрасния сайт за музикантите в Бг. В миналото 1986 - 1991 г. се занимавах с активно свирене. Бяха рокаджииски времена. След това дойде казармата, а след нея всички поехме по трънливия път на живота. Някой от нас станаха музиканти и отдавна не са тук. Други като мен отвреме на време начесваме крастата си за свирене по някакъв начин. В последните години като хоби свиря на тарамбука (darbouka) заедно с приятели. Потенциала на този инструмент е огромен. Може да се свири с почти всички стилове музика. Разбира се традиционен е само за ориенталската и българската народна музика. Покрай това свирене даже бях един от инициаторите и създадохме първото изцяло ориенталско заведение в София и Бг за автентична музика. Проекта ми беше по-голям, но поради една или друга причина сега съм извън него. Може би и по-добре. Запознах се с много прекрасни хора, които ценят свиренето на този инструмент, а също така и с почитатели и танцьори на ориенталската музика. Имам доста добри музикални идеи за развитие на група в тази насока. Имаме и цял арсенал от инструменти. Мисля, че може да се получи. Чакам съмишленици. Цитирай
Recommended Posts