Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте :) От 8 години пея в един детско-юношески хор (сега съм на 18), пяла съм и други неща (в мюзикъли; за кеф - караокета...). Гласа ми е алтов (както викат за по-лесно в хоровете на мецосопрана). Обаче почти никога не съм се занимавала със сериозно солово (поп) пеене. В хора са ми давали разни сола, които обаче или са били за класическа постановка, или са били детски песнички, в мюзикълите съм пяла соло на Aquarious от "Hair" и преди това разни детски песнички в "Пипи дългото чорапче". С една дума - манджа с грозде.

Веднъж по случайност попаднах при един вокален педагог, който ме прослуша и каза, че според него съм повече за песни в стил Anastacia и подобни. На мен обаче нещата въобще не ми звучат по този начин. Преди като съм се записвала съм чувала, че ми липсва сила (мощност) на звука, звучи някак въздушно, но в никакъв случай меко или нежно.

Мислех да запиша нещо и да го кача, но нещо с компютъра ми не е наред и при записването И възпроизвеждането на звук пращи прекалено много. На телефона нямам записвачка.

Как да разбера какво ми отива да пея? Не искам да ходя при вокален педагог, поне на този етап е невъзможно...

Отговорено

Ами най-лесно ще е да пробваш и да решиш кое ти харесва-да пееш и като резултат.Каква музика слушаш?

Пиши ми на скайп ако искаш да измислим подход :).

Поздрави.

Отговорено

слушам абсолютно всякаква музика, стига да е качествена :D опитвала съм различни неща, просто не мога да определя кое ми пасва най-много. Не ми пречи, защото си пея за удоволствие, но мисля, че е хубаво да открия най-после силната си страна

• 1 month later...
Отговорено

Здравей мейдънче.Аз търсих моя стил повече от четири години,така че това че все още не си го открил/а,нищо не значи.Този процес е бавен и изисква време,не се отказвай докато не успееш.А гласът ти звучи въздушно защото още нямаш опора,това е нормално за всеки начинаещ певец.С постоянни упражнения,които най-добре да са под надзора на вокален педагог,ще успееш да го оплътниш.Успех !