kittie Публикувано Ноември 23, 2011 Публикувано Ноември 23, 2011 Здравейте, Професионално съм се занимавала само с народно пеене, сега се опитвам да направя преход към поп/джаз . Но по-голям диапазон имам когато си пея с техниките за народното , в поп-а никаква ме няма . Иска ми се да ви питам за някакви съвети, на какво трябва да наблегна, какви упражнения да правя и т.н Мога да ви дам и запис на гласът ми, не е в добра форма последните дни, но чисто ориентировъчно. Мерси предварително http://vocaroo.com/?media=vcDiJiHKwVwE7nkJi Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Ноември 24, 2011 Отговорено Ноември 24, 2011 Това е интересно. Доколото знам в народното пеене се пее "от гърло", нали така? Доколкото съм запомнила D5 - E5 е горната "граница" на много от народните песни (в оригиналния запис), заради техниката, която се ползва е невъзможно да се пее по-високо. В този смисъл като пееш поп кои са най-високите тонове, които ползваш свободно? Познавам 2 народни певици с подобен "проблем" и при тях в началото B4 беше най-високото възможно "с глас", после директно преминаваха във фалцетно пеене. При теб как е? Цитирай
kittie Отговорено Ноември 25, 2011 Автор Отговорено Ноември 25, 2011 И при мен е B4 , нататък звучи като гадно крещене, за това минавам на фалцет. Не знам обаче с какви упражнения да коригирам това. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Ноември 25, 2011 Отговорено Ноември 25, 2011 Айде да се чуем ако искаш в скайп и да поговорим. Имаш ли достъп до пиано? Цитирай
Recommended Posts