Scavenger Публикувано Октомври 29, 2011 Публикувано Октомври 29, 2011 здравейте колеги, имам следния проблем:свиря със струни 12-56,и винаги късам шеста и пета,та въпроса ми е следния: има ли някой който да продава струни поотделно защото имам десетки нови комплекти без пета и шеста...благодаря предварително Цитирай
каменов Отговорено Октомври 29, 2011 Отговорено Октомври 29, 2011 Късаш пета и шеста? С какво свириш, с трион? Или може би говориш за тънките струни (втора и първа)? Изясни проблема си! Цитирай
Scavenger Отговорено Октомври 29, 2011 Автор Отговорено Октомври 29, 2011 пета и шеста пич!!! не съм малоумен!!! Цитирай
каменов Отговорено Октомври 29, 2011 Отговорено Октомври 29, 2011 Ако не търсиш помощ, а просто търсиш струни, темата е за раздел "Купувам-продавам". Аз те съветвам да свириш по леко просто. Да скъсаш тия корабни въжета се иска голям напън от който няма полза за тона! Цитирай
Scavenger Отговорено Октомври 29, 2011 Автор Отговорено Октомври 29, 2011 благодаря ти за съвета,но просто така съм свикнал да свиря и мисля че ще ми бъде трудно да променя това на дърти години Цитирай
SviStyle Отговорено Октомври 29, 2011 Отговорено Октомври 29, 2011 Къде се късат? От бриджа или другаде? Може проблема да е в китарата. Цитирай
Scavenger Отговорено Октомври 29, 2011 Автор Отговорено Октомври 29, 2011 на бриджа се късат на всичките ми китари Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Октомври 29, 2011 Отговорено Октомври 29, 2011 Провери седлата на бриджа. Възможно е при много видове бриджове: -Струната да е огъната под голям ъгъл; -Да има точки с излишно триене или грапавини, в зависимост от материала, от който е изработен бриджа; -Възможно е и просто струна .56 да се заклещва в седлото, и оттам излишното триене; -При плаващи тремола: неправилно разпределяне на опъна от пружините и струните; 1 Цитирай
Recommended Posts