Ad Noctum Публикувано Октомври 24, 2011 Публикувано Октомври 24, 2011 Здравейте, извинявам се, ако вече има тема по този проблем, а не съм я намерил. Проблемът е следният, при смяна на струна на класическа китара, явно съм натегнал малко повече от необходимото, в следствие на което болтчето на зъпчатката се скъса.За щастие ключа и останалите компоненти са здрави, с изключение на болта и частта от него, която остана в пластмасовата част (обтегача). Въпроса ми е ... може ли да се смени само болта и обтегача, като взема въпросните части от друга, по-стара машина примерно, без да се налага смяна с нова? Машинката е от този тип - http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/287053864/guitar_tuning_key_guitar_machine_head_guitar.jpg Цитирай
iliev.p Отговорено Октомври 24, 2011 Отговорено Октомври 24, 2011 Сменяй целия ключ иначе рискуваш да се случи със следващия ключ,не си настройвай китарата по слух за да непренатягаш струните,има елктронни прибори за настройване и не са скъпи. Цитирай
Recommended Posts