Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
... гореспоменатата 320-левова програма... стана ми интересно междувпрочем - разкажи какви неща може тя? :)

Свали си демо от тук:http://www.optimizer-pro.de/

Освен ограничението за сейф друго няма.Аз лично предпочитам версия 6.Може почти всичко.

Редактирано от soundcraft
Отговорено

...

наистина, добре е всеки, който работи с midi файлове, да може да борави с някакъв софтуерен секвенсер и да си ги оправя. поради нежеланието на голяма част от въпросните да изучат въпросното умение, се появява пазарната ниша, запълвана от гореспоменатата 320-левова програма... стана ми интересно междувпрочем - разкажи какви неща може тя? :)

Вече друг колега е отговорил, но и аз ще отговоря, тъй като я споменах.

Ако вече си инсталирал демо версията, най-вероятно си видял, че това е програма, която в много голяма степен улеснява редакцията на дадено МИДИ. Редакторският му арсенал е богат, тъй като с по едно цъкане на мишката излиза абсолютно всичко от даден трак, включително всички контролери и програм-чейнджове. Разбира се, по избор може да се покаже само това, което потребителят желае. В настройките и са въведени едни от най-хубави аранжори и саунд модули и с включването на един (или повече от един) от тях, саунд банките стават активни. Програмата е създадена за тези, които нямат възможност да мастерират дадено парче (било то ръчно правено или вече готово) няколко часа. С Midifile Optimizer редакцията е бърза и лесно достъпна. Програма предлага и страхотен Дръм миксер, с чиито функции и улеснено боравене се спестяват часове. Най-голямата ѝ слабост, поне според мен, е че не можеш да зададеш глобално velocity върху даден трак или върху част от него. Но ако се налага, тогава парчето преспокойно се редактира и в тежките секвенсери, без това да повлияе негативно върху последвалото обратно връщане в програмата.

Ако имаш желание, свали я. Разбира се, трябва да имаш поне един от поддържаните инструменти и модули. Ако разполагаш с някой от тях, ще усетиш с каква лекота се работи. И бих казал, че програмата не е само за нишата от неуките, които години наред са пробвали и с други програми и са установили, че за една елементарна редакция не са необходими кой знае какви сложнотии и програми с безброй ненужни функции за целта.

Поздрави!

Отговорено

Моят инструмент е в активна експлоатация почти всяка вечер и мога да споделя личния си опит при някои проблеми. Тъй като стана въпрос в лични разговори с колеги за това, ще обобщя някои бъгове на този инструмент, които съм отбелязал и намерил решението им:

- Понякога дава грешка и отказва експорт - проблемът се оправя с форматиране на флашката, ако не стане от втория или третия път значи проблемът е във флашката :-)))

- При импортване на повечко мидита в паметта му се получава непълен списък или някои парчета са прехвърлени частично. Оправя се като се прехвърлят по няколко, желателно не повече от 5-10 наведнъж. Лично аз се отказах от тази му функция поради мързел...

- Главен бъг - ако на 11 трак /не миди канала/ се появят ударни вместо на 10 става х..ня и половина, оправя се с редакция на файла. Само на 11 тр. излиза този проблем, при друг инструмент го не съм го срещал това :)

- Понякога чете бавно от флаш, проблемът се получава при често презаписване на файлове и разместване на пакетите информация върху структурата на чипа. Тъй като тук нямаме опцията за дефрагментация решението е само едно - прехвърляне на съдържанието на компютър, форматиране на носителя и връщане обратно съдържанието само на плейлиста - миди, аудио + текстовия плейлист файл. Ако се качи папката PLAYLIST и тя замести едноименната в/у флаш паметта проблемът остава. :excl:

Ако се сетя още нещо ще го добавя в този пост. Освен това ще се радвам и останалите колеги да споделят за възникнали и решени от тях проблеми. :cheers2: Поздрави на всички!

• 1 month later...
Отговорено

Здравей,

Аз също имам такъв синтезатор.Да, в интерес на истината, първия месец ми идваше да го изхвърля през терасата, даже се обаждах в магазина да го връщам, но тука има едно голяяяямо НО.Седнах си на задника, образно казано и буквално го изядох този синтезатор.Също като теб бях изчел много мнения по въпроса и го слушах в нета как звучи.Казах си-не може в нета да звучи ,а при мен не. Трябва да ти кажа, че е чудесен синтезатор и звучи с убийствен саунд, който по нищо не отстъпва на скъпите свирки, даже бих казал, че от някои е по-добър.Преди всичко обаче трябва голяма настройка, както на стилове, така и на миди файловете.Мидата ти звучат като боза, защото липсва баланса на инструментите, а също и подходящите инструменти.Те звучат, ако се използват звуците на самия синт. , а не от генерал миди звуците, макар , че те също звучат, след като се пипнат.Много зависи и това как си коригираш нещата-по-тчно с какво-аз използвам кейкуок про аудио 9, Има едни файлчета , които се инсталират в тази програма и така ти се дава възможност да вкараш в мидито инструменти от самия синтезатор.Стиловете на свирката са много комерсиални и ако се побутнат да ги направиш по свой вкус звучат супер.СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА БАРАБАНИТЕ-ИМА МНОГО СЕТОВЕ, ВАЖНОТО Е ДА ПОДБЕРЕШ ПРАВИЛНИЯ и ако не ти харесва нещо в него имаш опции да направиш баланс на всичките дрънкалки. Нагласиш ли си свирката един път, после всичко ще ти е много лесно и няма да погледнеш друга свирка.Ако искаш пиши ми и ще ти помогна с каквото мога. evgeni_72@abv.bg

@steeltanto

Ами при мен в началото имаше следния проблем-бях си насвяткал повечето мидита във вътрешната памет и ми режеше краищата на песните, че и от средата. И затова изчистих всичко и просвирвам само от флашката.Чете много бързо и няма никакви проблеми. Е, разбира се всичко ми е коригирано и подредено с плейлистите.Радвам се, че има подобна тема, понеже аз миналата година като го купих, ама съвсем нямаше информация-всичко живо се е хвърлило да свири с корг, а честно казано на мен не ми харесват.

Отговорено

...

СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА БАРАБАНИТЕ-ИМА МНОГО СЕТОВЕ, ВАЖНОТО Е ДА ПОДБЕРЕШ ПРАВИЛНИЯ и ако не ти харесва нещо в него имаш опции да направиш баланс на всичките дрънкалки

...

Откъде пипаш настройките за всеки един компонент на барабаните? Това се явява като Дръм миксер, но къде е той?

• 3 weeks later...
Отговорено

Ами има стил редактор откъдето за всеки стил можеш да си буташ барабаните - в смисъл да си увеличиш или намалиш силата на отделните чукалки-било каса, било някой фус всичко въобще-само че за конкретния стил трябва да се правят тези промени за всяка вариация плюс филовете за да звучи еднакво.

@steeltanto

Ами аз като имам да добавя нещо в плейлиста, го изтривам от флашката изцяло, като предварително разбира се съм го копнал в компа,слагам си каквото имам да добавям и си го прехвърлям с програмката за плейлистите във флашката-поне 50 пъти съм го правил вече и проблеми съм нямал.

• 5 years later...
Отговорено

...

наистина, добре е всеки, който работи с midi файлове, да може да борави с някакъв софтуерен секвенсер и да си ги оправя. поради нежеланието на голяма част от въпросните да изучат въпросното умение, се появява пазарната ниша, запълвана от гореспоменатата 320-левова програма... стана ми интересно междувпрочем - разкажи какви неща може тя? :)

Вече друг колега е отговорил, но и аз ще отговоря, тъй като я споменах.

Ако вече си инсталирал демо версията, най-вероятно си видял, че това е програма, която в много голяма степен улеснява редакцията на дадено МИДИ. Редакторският му арсенал е богат, тъй като с по едно цъкане на мишката излиза абсолютно всичко от даден трак, включително всички контролери и програм-чейнджове. Разбира се, по избор може да се покаже само това, което потребителят желае. В настройките и са въведени едни от най-хубави аранжори и саунд модули и с включването на един (или повече от един) от тях, саунд банките стават активни. Програмата е създадена за тези, които нямат възможност да мастерират дадено парче (било то ръчно правено или вече готово) няколко часа. С Midifile Optimizer редакцията е бърза и лесно достъпна. Програма предлага и страхотен Дръм миксер, с чиито функции и улеснено боравене се спестяват часове. Най-голямата ѝ слабост, поне според мен, е че не можеш да зададеш глобално velocity върху даден трак или върху част от него. Но ако се налага, тогава парчето преспокойно се редактира и в тежките секвенсери, без това да повлияе негативно върху последвалото обратно връщане в програмата.

Ако имаш желание, свали я. Разбира се, трябва да имаш поне един от поддържаните инструменти и модули. Ако разполагаш с някой от тях, ще усетиш с каква лекота се работи. И бих казал, че програмата не е само за нишата от неуките, които години наред са пробвали и с други програми и са установили, че за една елементарна редакция не са необходими кой знае какви сложнотии и програми с безброй ненужни функции за целта.

Поздрави!

здравей аз също си взех роланд gw8 и също така съм доста на зад със информацията ако има такава възможност да помагаш малко ще е добре вече месец става не намирам решение а и не съм много компетеннтен със настроиките 

Отговорено (Редактирано)

Колега кафявите ни колеги са най-добрите музиканти поне до колкото разбирам от музика.Не говори за копчета,опции ,менюта,можене и опит!

Аз съм прост човек и обичам простите неща.Покажи ни го твоя прехвалин ронльо да те видим как си с възможностите.Само да не лъжеш и отзад зад  паравана да е някой корг :yes: .Щото може зад един аудио фаил да стои всичко а да бъде представено за друго.То всички ли клавиристи сме прости и не разбираме от копчета бе колега, че всички предпочитат корг аранжорите? :slap: Нищо друго не разделя  чукалки,да ги осилва,коригира,мастерира,ефексира повече и по-добре от корг.Даже не му трябват и софтове за да ги направи тези неща било при работа със стилове или миди.Много лесно прави от миди стил и от стил миди!На практика е доказал ,че го може и го прави най-добре от всички други подражатели :yes:

Най-много са ме лъгали и мамили хора които те набутат в сложни и излишни светове и реалности.Най-истинското и вярното е най-простото и вероятното!

Аз като официялен носител на титлата на простите коргаджий ви казвам най-простата истина :yes: Корг може всичко което могат другите и много още което другите не могат! :Piano:   КОРГ е №1 :thumbup:

Редактирано от asan79onbashi
  • 1 year later...
Отговорено

Работя с този модел от 6г.Проблема с отвратителния звук на барабаните които звучат като селски даули се решава единствено с доп. модул.Поне 1 друм модул Алесис SR-16.Aз лично ползвам модулите SC880pro и SC880 на Роланд,защото паметта на GW8 е много слаба и звуците не носят на реверба и кънтят като в църква.

Отговорено

Колега, от поста ти разбирам, че не си доволен от барабаните и начинът, по който си намерил решение. Но трябва да кажа, че различните клавири (най-вече различните марки) показват различни резултати на реверби при еднакви стойности. Дължината им е различна, както и вида на самия реверб. 

Посочените от теб модули и GW-8 са от различни генерации и ако да речем, стойност на реверба на барабаните от 80 (да речем за някоя балада) за старата генерация модули е ОК, то за GW-8 може да е твърде голяма и да става голямо мазало. :D

Това разбира се важи за всички инструменти, барабаните просто ги дадох за пример.