Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

значи искам да си купувам акустично пиано,обаче след дълъг терор с барабаните(но вече разрешен проблем),ме е страх как ще приемат новата ми придобивка.Искам да питам ,как вие пианистите се справяте с комшиите,чува ли се силно и пречи ли това на комшиите

Отговорено

Щом съседите вече са се примирили с барабаните, няма начин да не се примирят и с пианото. Малко или много това е мелодичен инструмент. Само че те съветвам да не бързаш с избора ми да чуеш десетина пиана и тогава да взимаш. Малко или много ако сложиш едно одеало отзад на пианото няма да имаш никакъв проблем.

Отговорено (Редактирано)

значи комшиите не се примириха,аз се примирих,и се наложи да се изнеса в една къща(но така по добре),обаче пианото немога да го замъкна там ,защото ползвам само една стая и няма място ,и затова се налага да го сложа в нас.Иначе аз съм намерил човек който разбира много от пиана,въпросът е комшиите

Редактирано от evans
Отговорено

Пианото не вдига такъв шум че да те гонят с полиция. Стига да не свириш от 2-4 и след 10 вечерта можеш да вееш средни пръсти колкото си искаш. Дори няма да се налага да го заглушаваш - всичко е в реда на нещата. Ако вече мн прекаляваш(свириш по повече от 7 часа на ден)... пожали ги малко. Просни едно одеало отзад на пианото и да млъкват - вече хептем нищо няма да имат право да ти кажат.

Отговорено (Редактирано)

абе според мен най-доброто си е клавинолката,слагам слушалките и мога да свиря цяла нощ без да преча ,ама 2500лв :headbang::headbang::beer: хич немога да ги събера

Редактирано от evans
Отговорено

Зимаш си стейдж пиано ако ще даваш много кинти. Иначе акустично пиано си е за вкъщи и аз лично ти препоръчвам да си вземеш акустично. Шума ти е най малкия проблем. Проблема най много да дойде от това че ще ти стане прекалено трудно.

Отговорено (Редактирано)

Едва ли ще имаш проблем, пианото винаги са го приемали добре съседите - в 3 кооперации една забележка не е имало. :headbang:

Редактирано от eXile
Отговорено
Едва ли ще имаш проблем, пианото винаги са го приемали добре съседите - в 3 кооперации една забележка не е имало. :rolleyes:

Ок, ама това е ако можеш да свириш... :P Аз примерно, къвто съм некадърен, ако си взема акустично пиано, ще ме изселят вече (след китарата, баса и the general sonic assault...) :D

А иначе пианото си е шумно, но над брат ми (3 етажа) има една девойка, която свири много яко (скоро не съм я чувал, може да се е изнесла), и си беше удоволствие да я слуша човек, така че може и да нямат толкова против. Пък и в крайна сметка няма да си нито първият, нито последният човек с пиано вкъщи, както каза NoSoul.

Отговорено

При мен проблемът със съседите е решен от само себе си - имам си дигитално пиано :) И си свиря колкото силно ми е кеф! Но огромното предимство е, че без проблем можеш да си свириш и през нощта и тн...

Така, че...дигиталното пиано е чудно решение! Има Касиота за по 1000-1200 лв. които са с много прилични/реалистични клавиатури и звуци...

Отговорено

проблем със съседите - не,но наистина е по-добре дигитално пиано,щото можеш да си свириш по което време на денонощието си поискаш:)