TheKhan Публикувано Септември 6, 2011 Публикувано Септември 6, 2011 Здравейте, търся конкретна информация относно гореспоменатия модел Charvel : http://www.musik-schmidt.de/gb-Charvel-SoCal-Style-1-HH-BK.html Дилемата е между rg1451 и Шарвела. Наясно съм с качествата на rg1451 тъй като у нас има къде да се пробват. Интересувам са, дали някой е пипал подобен модел Charvel и дали може да направи едно сравнение с Ibaneza. И двете китари са произведени в Япония и са с почти идентични цени. Благодарско предварително на отзовалите се.
dickens Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Аз бих взел Charvel-а, мисля че плюсовете се виждат, но не и без да го пробвам Сега ще ми скочат ония с Инабците 2
bustard Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Тая тема скоро ще я блокират, тъй че не си губете времето! П.П.:Chervel-a естествено 2
iliev.p Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Все пак изборът е твой която ти е по удобна, и двата модела са яки. 1
TheKhan Отговорено Септември 6, 2011 Автор Отговорено Септември 6, 2011 (Редактирано) ^^ Защо да се заключва темата ? Теоретична риторика по въпроса, коя китара е по-добра, не ме интересува. Търся човек който има опит с инструмента да сподели мнение. ^ Точно там е проблема, няма как да пробвам Шарвела, затова и търся мнение от някой който е пипал китарата. На хартия Шарвела изглежда сякаш предлага повече за цената от Ибанеца, но това не винаги е най-важното. Интересува ме качеството на изработката, което няма как да се разбере, освен ако не си пипал китарата. До колкото знам Шарвела се произвежда в Японския завод на Фендер, така че предполагам качеството ще е подобно на Фендерите които се произвеждат там. Редактирано Септември 6, 2011 от TheKhan
goshi Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Ако държиш на това, какво пише на главата на инструмента - Ibanez Държиш ли на качество - Charvel 1
bustard Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 1.Темата (поне според мен) е срещу последната наредба в този раздел (изборът на китара зависи от теб не от другите) и за това. 2.Charvel-а е много удобен ,малко ми е малък (но когато пробвах Dean ML казах че е миниатюрен ) ,но качеството е изключително високо, звукът е прекрасен и за тази структура, състейна е дълълъг (достигна близо 10 сек. с определена техника на лявата ръка). За Ibanez-a не мога да говоря,една от фирмите ,които никога не съм фен, от причини неизвестни даже и на мен (виждам я, пробвам я ,хубава е, нямам желание да я купя).Бих ти препоръчал Charvel, защото само като я пипнах и започнах да свиря по начин ,който даже и не знаех ,че съм способен ! 2
rockfire Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Не можеш младеж да си купиш китара по мнение на този или онзи! Когато имаш увереност и знаеш достатъчно за инструментите -да рискувай сам,но когато купуваш по снимка би трябвало да имаш нещо повече от чуждо мнение под ръка за взимане на решение! А това къде е произведена една китара е относително сложен въпрос с няколко отговора!?! На каква база реши ,че са японски инструментите? 1
TheKhan Отговорено Септември 6, 2011 Автор Отговорено Септември 6, 2011 (Редактирано) ^^ Мерси за информацията. Точно това търся, някой който е пипал инструмента да сподели как го е усетел, а не съвет коя китара да купя, избора мога да го направя сам. Информация за rg1451 не ми трябва понеже съм я пробвал. Мерси отново за информацията. ^ Решението дали да купя китара не се базира единствено и само на мнението дадено от някой съфоромник относно инструмента, а на доста повече фактори. Не търся съвет коя китара да купя. Търся информация относно инструмента от човек който е имал досег с него. rg1451 се произвежда в Япония като всички Prestige модели. Шарвелите от 2 години насам се произвеждат в завода на Фендер в Япония, преди това са се произвеждали в Щатския завод на Фендер. Шарвел в момента е собственост на Фендер. Редактирано Септември 6, 2011 от TheKhan
TheKhan Отговорено Септември 6, 2011 Автор Отговорено Септември 6, 2011 ^^ До колкото успях да издиря информация, Charvel се произвежда в завода Chushin Gakki в Нагоя, в същия завод се прoизвеждат и Японските Jackson. Ibanez rg1451 се произвежда в завода Fujigen, което става ясно от серийния номер започващ с F.
rockfire Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Точно това ,което искам да ти кажа не схващаш пич! Все едно някой да ти каже тази мадама е супер-ожени се нея! Ако не събираш китари за колекция ,по добре лично се увери коя ти е по удобна!Ако Чарвел са вече марка притежание на Фендер,то би трябвало да се внасят и в Бг! 1
Arcturus666 Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Ако държиш на това, какво пише на главата на инструмента - Ibanez Държиш ли на качество - Charvel Е по-голяма щуротия не бях чел скоро 2
TheKhan Отговорено Септември 6, 2011 Автор Отговорено Септември 6, 2011 Моля модераторите да заключат темата.
Recommended Posts