Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, търся конкретна информация относно гореспоменатия модел Charvel : http://www.musik-schmidt.de/gb-Charvel-SoCal-Style-1-HH-BK.html

Дилемата е между rg1451 и Шарвела. Наясно съм с качествата на rg1451 тъй като у нас има къде да се пробват. Интересувам са, дали някой е пипал подобен модел Charvel и дали може да направи едно сравнение с Ibaneza. И двете китари са произведени в Япония и са с почти идентични цени. Благодарско предварително на отзовалите се.

Отговорено

Аз бих взел Charvel-а, мисля че плюсовете се виждат, но не и без да го пробвам :greenball:

Сега ще ми скочат ония с Инабците :hysterical:

• Like 2
Отговорено (Редактирано)

^^

Защо да се заключва темата ? Теоретична риторика по въпроса, коя китара е по-добра, не ме интересува. Търся човек който има опит с инструмента да сподели мнение.

^

Точно там е проблема, няма как да пробвам Шарвела, затова и търся мнение от някой който е пипал китарата. На хартия Шарвела изглежда сякаш предлага повече за цената от Ибанеца, но това не винаги е най-важното. Интересува ме качеството на изработката, което няма как да се разбере, освен ако не си пипал китарата. До колкото знам Шарвела се произвежда в Японския завод на Фендер, така че предполагам качеството ще е подобно на Фендерите които се произвеждат там.

Редактирано от TheKhan
Отговорено

Ако държиш на това, какво пише на главата на инструмента - Ibanez

Държиш ли на качество - Charvel :thumbs_up:

• Like 1
Отговорено

1.Темата (поне според мен) е срещу последната наредба в този раздел (изборът на китара зависи от теб не от другите) и за това.

2.Charvel-а е много удобен ,малко ми е малък (но когато пробвах Dean ML казах че е миниатюрен :greenball: ) ,но качеството е изключително високо, звукът е прекрасен и за тази структура, състейна е дълълъг (достигна близо 10 сек. с определена техника на лявата ръка). За Ibanez-a не мога да говоря,една от фирмите ,които никога не съм фен, от причини неизвестни даже и на мен (виждам я, пробвам я ,хубава е, нямам желание да я купя).Бих ти препоръчал Charvel, защото само като я пипнах и започнах да свиря по начин ,който даже и не знаех ,че съм способен :punk_guitar: !

• Like 2
Отговорено

Не можеш младеж да си купиш китара по мнение на този или онзи! :punk_guitar:

Когато имаш увереност и знаеш достатъчно за инструментите -да рискувай сам,но когато купуваш по снимка би трябвало да имаш нещо повече от чуждо мнение под ръка за взимане на решение!

А това къде е произведена една китара е относително сложен въпрос с няколко отговора!?!

На каква база реши ,че са японски инструментите?

• Like 1
Отговорено (Редактирано)

^^

Мерси за информацията. Точно това търся, някой който е пипал инструмента да сподели как го е усетел, а не съвет коя китара да купя, избора мога да го направя сам. Информация за rg1451 не ми трябва понеже съм я пробвал. Мерси отново за информацията.

^ Решението дали да купя китара не се базира единствено и само на мнението дадено от някой съфоромник относно инструмента, а на доста повече фактори. Не търся съвет коя китара да купя. Търся информация относно инструмента от човек който е имал досег с него. rg1451 се произвежда в Япония като всички Prestige модели. Шарвелите от 2 години насам се произвеждат в завода на Фендер в Япония, преди това са се произвеждали в Щатския завод на Фендер. Шарвел в момента е собственост на Фендер.

Редактирано от TheKhan
Отговорено

^^

До колкото успях да издиря информация, Charvel се произвежда в завода Chushin Gakki в Нагоя, в същия завод се прoизвеждат и Японските Jackson. Ibanez rg1451 се произвежда в завода Fujigen, което става ясно от серийния номер започващ с F.

Отговорено

Точно това ,което искам да ти кажа не схващаш пич! :punk_guitar:

Все едно някой да ти каже тази мадама е супер-ожени се нея! :rolleyes:

Ако не събираш китари за колекция ,по добре лично се увери коя ти е по удобна!Ако Чарвел са вече марка притежание на Фендер,то би трябвало да се внасят и в Бг! :cheers2:

• Like 1
Отговорено

Ако държиш на това, какво пише на главата на инструмента - Ibanez

Държиш ли на качество - Charvel :thumbs_up:

Е по-голяма щуротия не бях чел скоро :surprise:

• Like 2
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.