Tish in a Nutshell Публикувано Август 17, 2011 Публикувано Август 17, 2011 Здравейте, В последните години интереса откъм чужденци към българският фолклор доста се засили. Напоследък доста се говори и за културен туризъм, който да замени алкохолният .Мой много добър приятел от чужбина ме свърза с вокала на Makaku Project, с която си кореспондираме от известно време. Та девойката проявява жив интерес към българското фолклорно пеене и женските хорове. Планира пътуване до България с тази цел в края на септември. Молбата ми е ако някой от вас може да даде повече информация за подобни кръжоци/уъркшопове, курсове по фолклорно пеене с удоволстие ще го споделя с Tui(така се казва момичето). Разбира се, няма регионални ограничения. Засега и изпратих няколко линка от Широка лъка, Котел и Пловдивската академия, но все пак очаквам и вашите предложения. Участието ми и уреждането целта на нейното пътуване е от чисто приятелски подбуди и нямам никакви финансови подбуди . Разбира се такса за уроците, курсовете или кръжока е в реда на нещата. Ето и малко инфо за Макаку проджект. www.mamakuproject.com www.myspace.com/themamakuproject Моля модераторите да прехвърлят темата в подходящият раздел, ако не подхожда на избраният от мен. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 (Редактирано) Знам за този, провежда се от няколко години насам, но може да е закъсняла за тазгодишното издание. Иначе бих препоръчала да посети Странджа пее догодина. А ето и трето (непроверено). Много от известните ни народни певице правят уъркшопове и майсторски класове из Европа, така че и това е вариант ако успее да се добере до информация. п.с. Също така може да се свържете с alekseybg от форума, той е гайдар, а приятелката му Диляна е народна певица. Живее във Варна. Много начетено и пеещо момиче - не мисля, че ще откаже да подготви уъркшоп, подобен на този, който направи за мен. Успех. Редактирано Август 18, 2011 от Viara Ivanova Цитирай
Recommended Posts