Betrakiss Публикувано Август 16, 2011 Share Публикувано Август 16, 2011 здравейте. не знам как да започна, но.. свиря на китара от няколко месеца, беше ми подарена от един приятел. Доста е стара ,кремона, и мисля че е класическа, но макаричките горе са метални и за това ползвам метални струни. Тъй като напреднах с този инструмент, вече ми се налага да правя барета към 6,7+ прагче и изобщо да свиря натам, но забелязах, че грифа ми е много крив. Просто след 5то прагче струните стават много високи и много трудни за натискане. Доколкото разбрах, грифа се е чупил веднъж и е бил лепен. Надявах се, ако може по някакъв начин да се поправи (изправи), до сега четох из темите за разни лютиери, дали ще е възможно как мислите.. и ориентировачно каква ли ще е цената.. ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Август 16, 2011 Share Отговорено Август 16, 2011 Щом си чел темите за лютиерите, мисля, че логично е да се обърнеш към такъв да погледне инструмента! Герги Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Август 17, 2011 Share Отговорено Август 17, 2011 Герги е дал най точният съвет. Но се опасявям,че ремонта може да ти струва колкото да си купиш нова китара,тази китара е стара и седяла с натегнати струни и за това се изкривил грифа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the pick Отговорено Август 17, 2011 Share Отговорено Август 17, 2011 (Редактирано) Старите Кремони,до колкото съм запознат,нямат тръс-роуд,така че никаква манипулация по изправянето на грифа не е възможна.Може да се оправи единствено като се махнат прагчетата,горната част на грифа да се изравни и отново да се направи рефрет...Колегите вече казаха че е безсмислено,защото за парите които ще дадеш за тази манипулация,(150-200лв),ще можеш да си купиш не лоша нова, и още по-добра стара. Редактирано Август 17, 2011 от the pick Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Август 17, 2011 Share Отговорено Август 17, 2011 за изкривяването на грифа си си виновен единствено самия ти, така става когато сложиш метални струни на класическа китара, това какви са ключетата не е фактор за това какви трябва да са струните. Слагаш метални - имаш голям опън, грифа се измята, всеизвестен факт, но и доста честа практика при начинаещите Колегите горе изчерпаха темата относно ремонт, манипулация без рефрет и стържене е невъзможна, за тези пари които ще дадеш, можеш да си купиш 10 кремони, който да чупиш системно Поздрави Иван Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts