Child^in^Time Публикувано Май 4, 2006 Публикувано Май 4, 2006 (Редактирано) примерно: Fingerboard: Rosewood (112), maple (112M), 350mm (13.75”) radius Scale length: 648mm (25.5”) какво ще рече това радиуса добре е 350 мм, ама къде се мери, защото грифа не е еднакво дебел. а тази другата дължина каква е и тя също точно къде се гледа. п.п. извинявам се за невежеството си п.п.2 аз ли мн вече се ошашавих или няма как радиуса на грифа да е 35 см :wall: :wall: :wall: Редактирано Май 4, 2006 от Child^in^Time
Child^in^Time Отговорено Май 4, 2006 Автор Отговорено Май 4, 2006 въпроса ми беше разяснен, модераторите ако искат може да махнат темата.
Child^in^Time Отговорено Май 4, 2006 Автор Отговорено Май 4, 2006 (Редактирано) Тези означения 112 и 112М не знам какви са. Вероятно е нещо, което касае конкретни фирмени означения и не се отнася за всички китари,изобщо. Radius(или Фингербоард Радюс) е радиусът на горната част на грифа - към струните. Той може да е постоянен,или променящ се - комбиниран(т.н. Compound Радиус). Scale Lenght е дължината на мензурата: т.е. - от горното мостче(Nut), до мястото на магарето(Bridge),където се подпират струните(Saddles). При Scale Lenght, стойностите са осреднени, защото варират в много малки интервали,според финната настройка на всяка струна. Т.е.: при Sc.Lenght 25.5" не всички разстояния са с с точно тази дължина, а се различават с много малко. благодарности на docc Редактирано Май 5, 2006 от MDFk
stratocaster Отговорено Май 4, 2006 Отговорено Май 4, 2006 Когато незнаеш какво да напишеш, НЕ ПИШИ НИЩО!!! е поне да беше написал подписа си правилно
MDFk Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Който иска да чете написаното от docc в мнението на Child^in^Time.
Recommended Posts