chacho Отговорено Януари 12, 2005 Отговорено Януари 12, 2005 (Редактирано) n(n) - tapped harmonic - натискаш на прагче n и тап-ваш на (n). идеята е да се получи флажорет, тъй че трябва да тап-неш леко и бързо- най-лесно се прави на n(7/9/12), ще пробваш и ще видиш/чуеш Нещо не разбирам в обясненията. Натискаш n и тапваш пак това прагче. Как? Аз го знам по малко по-друг начин. Натискаш едно прагче и тапваш (леко и бързо) някое по-нагоре. За справка - The Call of Ctulu :read: (накрая ) :stop: тапваш на (n) бе, в скобите - демек 5(17) примерно- тва имам в предвид :green: Редактирано Януари 12, 2005 от chacho Цитирай
Fenix Отговорено Януари 12, 2005 Отговорено Януари 12, 2005 n(n) - tapped harmonic - натискаш на прагче n и тап-ваш на (n). идеята е да се получи флажорет, тъй че трябва да тап-неш леко и бързо- най-лесно се прави на n(7/9/12), ще пробваш и ще видиш/чуеш Нещо не разбирам в обясненията. Натискаш n и тапваш пак това прагче. Как? Аз го знам по малко по-друг начин. Натискаш едно прагче и тапваш (леко и бързо) някое по-нагоре. За справка - The Call of Ctulu :read: (накрая ) :stop: тапваш на (n) бе, в скобите - демек 5(17) примерно- тва имам в предвид :green: Ясно, 5(17) и точно Цитирай
slash 23 Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 |--|-10-|-(10)-|-(10)s3-|--3--|-10-|-(10)-|-(10)s3-|-(3)--- какво значат тия скоби на 10 и 3 моля чакам отговор благодаря предварително Цитирай
slash 23 Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 и как се прави това заглушаване извинявай за може би тъпия въпрос, но не съм наясно с нещата Цитирай
schOle Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Eдиният начин е с дланта на дясната ръка да я сложиш върху струната след като си изсвирил тона и по тоя начин тона автоматично свършва. Другият начин е с лявата ръка да си хванал струната на 10 праг, но без да натискаш до долу, а някаква междинна ситоация в която изсвирения тон само "пука" а не се чува силен и ясен. Т.е. само си слагаш пръста на струната без да натискаш до долу. Потърси в ютуб има много клипчета описващи движенията. ключова дума: muting strings. Цитирай
lizardman Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 Всъщност означава да направиш слайд от десета позиция до трета. Цитирай
Er6m Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 Попаднах на това и е свъзразно с темата. Дано ви е полезно http://guitaralliance.com/guitar_lessons/g...ature/index.htm Не знам правилата за пускане на линкове към други сайтове, ако ги нарушавам - вземете мерки Цитирай
Recommended Posts