Corner 6 Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 (Редактирано) Здравейте. Реших да си взема нова китара след като най-накрая събрах достатъчно средства и съответно стигнах до ето тая дилема. Свиря различни стилове като най-вече слийз,пост-хардкор и алтърнатив,но в голяма степен свиря през клийн канал и много държа китарата да има хубав чист звук. Харесах си двечки главни опции: BC Rich Eagle Masterpiece - с 2 BDSM адаптера.Свирил съм на Warlock Revenge,той е със същото оборудване и останах с добро впечатление,днес ще ходя го чуя пак този Лок,а през уикенда и Eagle-а. Epiphone SG G400 - от Визиартс.Там проблемът ми е,че не мога да пробвам самата китара и не знам как ще звучи и не съм пробвал такава китара никога.Също така мисля,че е доста свестен сайт и не създават главоболия(ако греша,свободно ме поправяйте).Та въпросът ми е къде мога да пробвам такова SG и каво мислите по въпроса?Аз съм от Добрич и спокойно мога да си отида до Варна,така че ако някой магазин ако има такива(проверих няколко онлайн,но просто не работят с марката). Благодаря предварително :] Редактирано Юли 6, 2011 от Corner 6 бъди по-описателен в заглавията си знапред, "Хм.." не казва нищо :) Цитирай
iliev.p Отговорено Юли 7, 2011 Отговорено Юли 7, 2011 Това е неудобството на онлайн магазините,че не може предварителна проба,но пък дават възможност да върнеш покупката в определен срок.Но както много съфорумци казват, на действителната проба е най добре да се довериш,в магазина имаш възможност да пробваш на живо качествата на инструментите,докато решиш да го купиш,това все пак си е предимство.Всеки отделна китара си има свое звучене,"свой глас". Цитирай
dickens Отговорено Юли 7, 2011 Отговорено Юли 7, 2011 Пишеш, че искаш китарата да има хубав чист звук, но не очаквай чудеса от точно тези 2 китари... Все пак ми се струва че Epiphone е една стъпка по-напред Задължетелно трябва да се пробва на място защото качеството на изработка е под всякаква критика, китара с китара не си приличат... Успех! Цитирай
Corner 6 Отговорено Юли 7, 2011 Автор Отговорено Юли 7, 2011 Пишеш, че искаш китарата да има хубав чист звук, но не очаквай чудеса от точно тези 2 китари... Не си правя илюзии - все пак не е особено висок клас. Пробвах един Warlock Revenge,който е със същото оборудване като Eagle-а днес.На овърдрайв звучеше доста свястно,но чисто имаше от какво да се оплаче човек. А пък това SG така и не знам къде ще мога да го пробвам,а не съм сигурен дали искам да поръчвам директно без тест. Скоро ще се събирам с един приятел/роднина(Боян - The Box/Kuln) и ще се допитам до него,да сподели малко опит,а пък дотогава се надявам на вашата помощ и мнение,съфорумници Цитирай
Recommended Posts