Lord Shredulous Публикувано Юни 20, 2011 Публикувано Юни 20, 2011 В раздел Продавам има комплект Grover-и, но са без винтчетата и шайбите. Джаксънските ключове са взаимносменяеми с Gotoh, но дали е така и с Grover? Ето изглед отзад на Джаксънските ключове и на Grover-и. Начинът на монтаж е един и същ, така че ако взема Grover-ите, ще мога ли спокойно да използвам Джаксънските винтчета и шайби? Не, не искам да сваля един Grover от LTD-то, за да пробвам дали ще стане, че имам само 1 комплект резервни струни. Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 20, 2011 Отговорено Юни 20, 2011 Проблем с ключ ли се появи, или просто така реши да сменяш? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юни 20, 2011 Отговорено Юни 20, 2011 Има шублери за тази работа ! Премери си важните параметри и ги сравни с новите! Герги Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 20, 2011 Автор Отговорено Юни 20, 2011 @Огнян: Проблеми в ключовете има трета китара, на която сегашните ключове се слагат с по 2 винта, но за изненада Джаксънските ключове стават без проблеми, като горната дупка просто си... седи там. Та идеята е: Джаксън дарява ключове и получава Grover. @Герги: Шублер няма тук...а в мазето е бъркотия... ще взема да пробвам с нагласящ се гаечен ключ и линия за всеки случай. Между другото в Warmoth при избор на размер на дупките имаше избор Gotoh/Grover. Заедно. Цитирай
bustard Отговорено Юни 21, 2011 Отговорено Юни 21, 2011 Ми, мисля ,че стават.На KVX10 стават! Цитирай
Yves Отговорено Юни 21, 2011 Отговорено Юни 21, 2011 (Редактирано) Винтчетата и шайбите не са никакъв проблем, можеш да ги вземеш от много магазини. Единствен проблем в случая би бил размера на дупката в главата на китарата. Ако е по-малка може да се разпробие /както направих аз като си сменях ключовете с Grover/, но ако е по-голяма... Така че ако наистина има твърдо разграничение между Gotoh/Grover и знаеш със сигурност, че първите стават на Джаксън, разучи за какви размери става въпрос и ще си решиш проблема Редактирано Юни 21, 2011 от Yves Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 21, 2011 Автор Отговорено Юни 21, 2011 Започва се подготовката. Понеже ще сложа 10ки този път, слагам трета пружина, по начина, който се спомена в темата за Едж тремолото. Въпреки това, туй тремоло ще продължава да си е блокирано. Снимки преди и след. Ако някой има по-добра идея как да ги пренаредя, да казва. Махнах ключовете. Лелей, Джаксънските глави изглеждат доста по-малки без тях - Цък Нахлепах щедро Ф-борда с лимоново масълце - Цък, че беше бая сух. На снимката изглежда по-малко, ама всъщност яко стисках и се наложи да трия задната част на грифа. За половин час го пое. Преди да легна може пак да му мазна, по-малко този път. Утре, живот и здраве и евентуално с отвертка с по-голяма дръжка(че мъка дорде свалих винтчетата на ключовете), слагам новите. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 22, 2011 Автор Отговорено Юни 22, 2011 Готово. Ето снимка отпред и отзад. Доста по-елегантно се получи, като са наклонени така. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юни 22, 2011 Отговорено Юни 22, 2011 (Редактирано) ^ К'ъф е тоя "Snickers" отзад бре Само един въпрос имам. Не е ли малко неудобно вътренето на ключовете, имам чувството, че са много близо до главата Поздрави! Герги Редактирано Юни 22, 2011 от Георги Тотев Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 22, 2011 Автор Отговорено Юни 22, 2011 Има сникерси и от задните страни на капаците. Не бих казал че е трудно, "копчетата" са заоблени и са малко по-малки от предните, което компенсира наклона. Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 22, 2011 Отговорено Юни 22, 2011 Откровенно, така не ми изглежда добре /елегантнно/. Освен това и аз смятам, че малко трудно ще се борави с тях. А и използването на ключ ще е неудобно. Но важното е ти да си доволен и да те кефи! Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 22, 2011 Автор Отговорено Юни 22, 2011 Днес 3 пъти я настройвах, докато нагласях пружините и пъхах предмети от 2те страни на състейн блока и не усещам неудобство при въртене. Не използвам тремолото и въпреки това заключвам нъта, така че предимно използвам ключовете при смяна на струни, а за всичко останало - ключетата за финна настройка. Иначе всеки има различен вкус към външния вид. Лично мисля че се допълват с висналата човка по-добре така, отколкото ако са перпендикулярни. На мен пък не ми харесват тези. Поздрави! Цитирай
Recommended Posts