Jump to content
Българският форум за музиканти

Grover ключове на Jackson


Recommended Posts

В раздел Продавам има комплект Grover-и, но са без винтчетата и шайбите. Джаксънските ключове са взаимносменяеми с Gotoh, но дали е така и с Grover?

Ето изглед отзад на Джаксънските ключове и на Grover-и. Начинът на монтаж е един и същ, така че ако взема Grover-ите, ще мога ли спокойно да използвам Джаксънските винтчета и шайби?

Не, не искам да сваля един Grover от LTD-то, за да пробвам дали ще стане, че имам само 1 комплект резервни струни. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Огнян: Проблеми в ключовете има трета китара, на която сегашните ключове се слагат с по 2 винта, но за изненада Джаксънските ключове стават без проблеми, като горната дупка просто си... седи там. Та идеята е: Джаксън дарява ключове и получава Grover. :D

@Герги: Шублер няма тук...а в мазето е бъркотия... ще взема да пробвам с нагласящ се гаечен ключ и линия за всеки случай.

 

Между другото в Warmoth при избор на размер на дупките имаше избор Gotoh/Grover. Заедно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Винтчетата и шайбите не са никакъв проблем, можеш да ги вземеш от много магазини. Единствен проблем в случая би бил размера на дупката в главата на китарата. Ако е по-малка може да се разпробие /както направих аз като си сменях ключовете с Grover/, но ако е по-голяма...

 

Така че ако наистина има твърдо разграничение между Gotoh/Grover и знаеш със сигурност, че първите стават на Джаксън, разучи за какви размери става въпрос и ще си решиш проблема :)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започва се подготовката. Понеже ще сложа 10ки този път, слагам трета пружина, по начина, който се спомена в темата за Едж тремолото. Въпреки това, туй тремоло ще продължава да си е блокирано.

Снимки преди и след. Ако някой има по-добра идея как да ги пренаредя, да казва. :)

Махнах ключовете. Лелей, Джаксънските глави изглеждат доста по-малки без тях - Цък

Нахлепах щедро Ф-борда с лимоново масълце - Цък, че беше бая сух. На снимката изглежда по-малко, ама всъщност яко стисках и се наложи да трия задната част на грифа. За половин час го пое. Преди да легна може пак да му мазна, по-малко този път.

Утре, живот и здраве и евентуално с отвертка с по-голяма дръжка(че мъка дорде свалих винтчетата на ключовете), слагам новите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ К'ъф е тоя "Snickers" отзад бре :hysterical:

 

Само един въпрос имам. Не е ли малко неудобно вътренето на ключовете, имам чувството, че са много близо до главата :unsure:

 

Поздрави!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има сникерси и от задните страни на капаците. :D

Не бих казал че е трудно, "копчетата" са заоблени и са малко по-малки от предните, което компенсира наклона. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откровенно, така не ми изглежда добре /елегантнно/. Освен това и аз смятам, че малко трудно ще се борави с тях. А и използването на ключ ще е неудобно.

Но важното е ти да си доволен и да те кефи! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес 3 пъти я настройвах, докато нагласях пружините и пъхах предмети от 2те страни на състейн блока и не усещам неудобство при въртене. Не използвам тремолото и въпреки това заключвам нъта, така че предимно използвам ключовете при смяна на струни, а за всичко останало - ключетата за финна настройка. :)

Иначе всеки има различен вкус към външния вид. Лично мисля че се допълват с висналата човка по-добре така, отколкото ако са перпендикулярни.

На мен пък не ми харесват тези.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.