richy Публикувано Юни 19, 2011 Публикувано Юни 19, 2011 (Редактирано) Здревейте. Въпроса ми може да е малко глупав, но до сега такова нещо не ми се е случвало, та реших да попитам ако някой е по-запознат с това... работата е следната, преди седмица си купих нова китара - ESP EC-50. Невероятна е, страхотен звук, въобще нямам забележки и съм на седмото небе от радост... до преди малко упражнявах едни парчета, когато без да искам нещо настъпих кабела на китарата ми, съответно при това настъпване той се е дръпнал от жака на самата китара и явно е разместил нещата там . Погледнах да видя какво е станало - както е въпросното местенце самия пръстен който е завинтен бе отхлабен и щеше сигурно да излезне с кабела като го извадих, опитах се леко да го затегна като много внимавам с клещи.. пробвах пак да посвиря, но в началото всичко бе точно и след може би две/ три минутки изведнъж драстично се усети как китарата ми заглъхна (все едно съм намалил почти до края волюм-а). Някакви идеи как бих могъл да поправя това или трябва да търся хората от магазина та да ме насочат към сервиза (гаранцията й е 12 месеца). Предварително благодаря на всеки отзовал се да ми помогне. Редактирано Юни 19, 2011 от richy Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 19, 2011 Отговорено Юни 19, 2011 Пробвай и с друг кабел. Отвори капака отзад и разгледай внимателно за нещо разпоено и едва държащо се! Цитирай
richy Отговорено Юни 19, 2011 Автор Отговорено Юни 19, 2011 Пробвай и с друг кабел. Отвори капака отзад и разгледай внимателно за нещо разпоено и едва държащо се! пробвах и с другият ми кабел, той попринцип не седи до край пъхнат, но си е добре, сега ще пробвам на другата ми техника, че попринцип свиря на компа. Все още не ми се иска да отварям и да човъркам по нея, защото ако се наложи да я мъкна до магазина и сервиза им туко виж рекат, че съм развалил аз нещо. Сега пробвах на старата ми китара и видях, че там е затегнато, затова го затегнах с клещите и се надявам да не прави проблем като ходя на репетиция и ползвам тамошните кабели. За сега най-добре си е като карам на първият кабел (който бях настъпил) тъйкато единят край е малко по дебел беше се получила малка буца или нещо такова при правенето му, но си е добре. Цитирай
L.K. Отговорено Юни 19, 2011 Отговорено Юни 19, 2011 Или ти ще я отваряш, или някой друг. Ако няма да си ти избери някой друг. Повредата е достатъчно банална за да не се притесняваш. Цитирай
richy Отговорено Юни 19, 2011 Автор Отговорено Юни 19, 2011 Или ти ще я отваряш, или някой друг. Ако няма да си ти избери някой друг. Повредата е достатъчно банална за да не се притесняваш. ок, благодаря за успокоението, че много се притесних.. утре ще я погледна пак след у-ще, ако ли не отивам в сервиза. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Юни 20, 2011 Отговорено Юни 20, 2011 Жака ти най-вероятно е от тоя тип: Според мен си го повредил ти, когато си се опитал да го завиеш от външната страна. Той е направен да се затяга отвътре, там има гайка и назъбена шайба против саморазвиване. Вероятно не е бил затегнат добре още в завода. Когато си се опитал да го завиваш отвън си въртял целия корпус, при което кабелите, които са запоени към него са се усукали, били са под механично напрежение и накрая може да са се оголили, допрели или прекъснали. Това е моето предположение, повредата наистина е банална, не се плаши Цитирай
richy Отговорено Юни 20, 2011 Автор Отговорено Юни 20, 2011 ами благодаря ти за мнението, най-вероятно да е станало както казваш при самото инцидентче с кабела и китарата ми да не е завинтено от фабриката още и като съм го завинтил както трябва са се осукали жиците и сигурно са се разпоили. Е благодаря все пак, че ме утешихте ужасно много се притесних, значи сега просто да отворя отзад капачето й и да погледна какво е положението.. относно снимката не съм много сигурен дали е точно такова п.с. нещо не мога да се сетя как ставаше номера с качването на снимки тук за да ти го покажа Цитирай
Recommended Posts