makros Публикувано Юни 18, 2011 Публикувано Юни 18, 2011 Здравейте. Можете ли да ми помогнете с песента елмаз и стъкло. Знам, че е лесна, но баре акордите ми взимат здравето... начинаещ съм и не съм свикнал още с тях. Можете ли да ми предложите по-лесни алтернативни акордити за часта: F Кълна се Cm F Bb Dm Gm A7 Попадне ли в беда един от нас......уо - о -о D Bm C A Да му подам ръка и в лош за мене час /х2 F N.C. Кълна се в дявола и в бога Bb Dm Gm A7 Да сторя аз за теб каквото мога Въпросът е глупав, но много ми се иска да науча тази песен, но за сега ми е трудна с тези акорди. Благодаря Ви много и лека вечер. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Юни 19, 2011 Отговорено Юни 19, 2011 Колега, залагам си главата, че песента, която си ни дал тук е "Клетва" на Щурците и няма нищо общо с БТР - "Елмаз и стъкло" . А по отношение на баре акордите: колкото повече свириш такива, толкова повече свикваш с тях. И на мен в началото ми увяхваше барето след 10 минути свирене, ама се свиква Като цяло не е трудно да се намерят алтернативни акорди. Предполагам, че имаш Guitar Pro (почти всеки китарист я има). Отвори и виж какви разновидности се предлагат. Лошото е, че доста често се променя самото звучене на песента. Така че най-добре карай с баретата, хем да упражняваш. P.S.: Не знам дали ходиш на уроци или си самоук, кой ти подбира песните и т.н. Щом тези песни ти се виждат трудни, започни с нещо по-лесно. Цитирай
makros Отговорено Юни 19, 2011 Автор Отговорено Юни 19, 2011 ЛоЛ. Напълно си прав... писах темата нощеска и ми се спеше, а преди това свирех елмаз и стъкло и станал гафа по погрешка. Извинявам се. Иначе на уроци ходих 1 месец, колкото да науча поне нотите и после спрях... наближиха ми матурите и изпитите. Никoй не ми избира песните просто много обичам българските песни и искам да ги науча. Напълно начинаещ съм и така... благодаря все пак за отзоваването и за поправката. Съжалявам... от заплесия и сънливост е... Лек ден. И няма да откава, ако някой може да помогне Цитирай
Recommended Posts