master_gamgee Отговорено Юли 2, 2011 Share Отговорено Юли 2, 2011 Някой закупил ли си е вече билети? Аз имам едни колебания и те не са свързани с цените (абе и с тях, ама не само). Значи гледал съм няколко DVD-та на JMJ, но това са били огромни спектакли на открито със всякакви прожекции, фойерверки, лазери и какви ли не мега визуални ефекти, за които си заслужава да си леко отдалечен от мястото на събитието за да го видиш в целия му мащаб, докато близо до сцената виждаш само част от шоуто. До този момент обаче не съм виждал никакви концерти в зали и нямам никаква представа какво да очаквам и дали има пак огромно визуално шоу или фокуса е върху музиката и изпълнителите (най-вече самия Jarre, предполагам). Някой има ли представа как протичат такива концерти и бил ли е свидетел на това (дори само на DVD)? Защото аз лично не държа непременно да съм на две крачки от сцената, но искам да виждам цялото визуално шоу...стига да има такова в залата. (То че ще има е ясно, но не знам дали ще си заслужава или ще е стандартното цветно осветление и пушеци като при нормален рок концерт.) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordaniy Отговорено Юли 2, 2011 Share Отговорено Юли 2, 2011 Присъствал съм само веднъж на концерт на Жан-Мишел Жар - на един открит амфитеатър (в Гърция, миналата година). Независимо, че това не беше някакво огромно открито пространство, светлинното шоу беше страхотно (все пак, не бях виждал подобно нещо)! Този човек е правил концерти на какви ли не места - като се започне от зали, та се стигне до огромни площади, побиращи близо 1 милион души (концертите в Пекин, Лион, Хюстън...), така че не се съмнявам в това, че знае какво и как да направи в конкретния случай, че хората да останат доволни. За местата - точно пред сцената според мен няма много смисъл - субективно мнение. Ще гледаш сцената отдолу нагоре, надали ще имаш някаква перспектива върху светлинните ефекти (всички лъчи ще хвърчат над главата ти); вероятно обаче ще чуваш доста добро стерео. ;-) Аз имам вече билети - по 60 кинта, в "дъното" срещу сцената, леко встрани от мястото, където по принцип би трябвало да са ситуирани "официалните" видео камери, оператори, режисьори и тем подобни, ниските редове. Избрах такива места преценявайки, че от една страна там вероятно акустиката би била сравнително добра, а от друга - гледната точка за светлинните ефекти ще е прилична (да, лъчите пак ще хвърчат над главата ми, но поне няма да ми светят в очите, както вероятно ще се случи с тези на по-горните редове - така стана в Гърция ;-)). Ако целях добра гледна точка основно за светлинните ефекти, пренебрегвайки акустичните съображения, по-вероятно щях да избера място встрани от сцената (отляво или отдясно, около средата на залата). Пак казвам - това са си мои съображения, базирани отчасти на личния ми опит с концерта на Жар в Солун; може и да бъркам някъде... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts