Jump to content
Българският форум за музиканти

Идваааа!


Recommended Posts

Някой закупил ли си е вече билети? Аз имам едни колебания и те не са свързани с цените (абе и с тях, ама не само).

Значи гледал съм няколко DVD-та на JMJ, но това са били огромни спектакли на открито със всякакви прожекции, фойерверки, лазери и какви ли не мега визуални ефекти, за които си заслужава да си леко отдалечен от мястото на събитието за да го видиш в целия му мащаб, докато близо до сцената виждаш само част от шоуто. До този момент обаче не съм виждал никакви концерти в зали и нямам никаква представа какво да очаквам и дали има пак огромно визуално шоу или фокуса е върху музиката и изпълнителите (най-вече самия Jarre, предполагам). Някой има ли представа как протичат такива концерти и бил ли е свидетел на това (дори само на DVD)? Защото аз лично не държа непременно да съм на две крачки от сцената, но искам да виждам цялото визуално шоу...стига да има такова в залата. (То че ще има е ясно, но не знам дали ще си заслужава или ще е стандартното цветно осветление и пушеци като при нормален рок концерт.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъствал съм само веднъж на концерт на Жан-Мишел Жар - на един открит амфитеатър (в Гърция, миналата година). Независимо, че това не беше някакво огромно открито пространство, светлинното шоу беше страхотно (все пак, не бях виждал подобно нещо)!

 

Този човек е правил концерти на какви ли не места - като се започне от зали, та се стигне до огромни площади, побиращи близо 1 милион души (концертите в Пекин, Лион, Хюстън...), така че не се съмнявам в това, че знае какво и как да направи в конкретния случай, че хората да останат доволни.

 

За местата - точно пред сцената според мен няма много смисъл - субективно мнение. Ще гледаш сцената отдолу нагоре, надали ще имаш някаква перспектива върху светлинните ефекти (всички лъчи ще хвърчат над главата ти); вероятно обаче ще чуваш доста добро стерео. ;-)

 

Аз имам вече билети - по 60 кинта, в "дъното" срещу сцената, леко встрани от мястото, където по принцип би трябвало да са ситуирани "официалните" видео камери, оператори, режисьори и тем подобни, ниските редове. Избрах такива места преценявайки, че от една страна там вероятно акустиката би била сравнително добра, а от друга - гледната точка за светлинните ефекти ще е прилична (да, лъчите пак ще хвърчат над главата ми, но поне няма да ми светят в очите, както вероятно ще се случи с тези на по-горните редове - така стана в Гърция ;-)). Ако целях добра гледна точка основно за светлинните ефекти, пренебрегвайки акустичните съображения, по-вероятно щях да избера място встрани от сцената (отляво или отдясно, около средата на залата).

 

Пак казвам - това са си мои съображения, базирани отчасти на личния ми опит с концерта на Жар в Солун; може и да бъркам някъде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.