Redefine Публикувано Януари 5, 2005 Публикувано Януари 5, 2005 някой виждал ли е тука в bg такива ключове за 6-та струна с ръчка за бързо пренастройване от E на D и обратно? аз лично съм виждал само за бас на фендера на един приятел, но той е купуван много отдавна и незнам дали е от bg (fender jaz bass - мноо як). ето как изглеждат: http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guitar,...ender_Keys.html Цитирай
Fenix Отговорено Януари 5, 2005 Отговорено Януари 5, 2005 За първи път чувам и виждам но ми се струва адски интересно нещо. Ама аз примерно съм със Флойд и после ще тряя и Флойда да си нагласям Цитирай
boogerman Отговорено Януари 5, 2005 Отговорено Януари 5, 2005 Eddie Van Halen използва D-tunner, който се намира долу на тремолото. Много полезна машинка Цитирай
MDFk Отговорено Януари 5, 2005 Отговорено Януари 5, 2005 (Редактирано) мисля 4е такова нещо за китара няма в БГто. за бас е Хипшот Д-тунер(на баса на Били Шиън),слага се на клю4а и напред!..друго за китара знам да има - само от моста,т.е. на настройката за висо4ина има едно "клю4е",което се "цъква" и директно сваля китарата(Ибанез от сериите АХ,ГАХ)..ина4е тук такова нещо надали внасят.. Редактирано Януари 5, 2005 от MDFk Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 6, 2005 Отговорено Януари 6, 2005 Абе настъпваш pitch shifter-a и си готов Цитирай
JEMer Отговорено Януари 6, 2005 Отговорено Януари 6, 2005 (Редактирано) ..друго за китара знам да има - само от моста... Richie Kotzen sig Tele-то има д-тунер на ключа. Иначе в БГ и аз не съм виждал да продават. Единствено си играх на едно пиви EVH в Динакорд преди няколко години, което имаше на тремолото и беше доста забавно Редактирано Януари 6, 2005 от JEMer Цитирай
MDFk Отговорено Януари 6, 2005 Отговорено Януари 6, 2005 Абе настъпваш pitch shifter-a и си готов ми да..е те тва е.и аз правя така - кеф ти ре,до,си..с whammy bar-а съм си правил китарка във Фа#-като Meshuggah :guitar: :guitar: :guitar: (те нали имат 8-струнни китари,и така)..но не зву4и толкова достоверно колкото истинската жица..няма дълбо4ина като 4е ли.и тва е при вси4ки видове дауншифтове..или аз не мога да правя ефекти.. Цитирай
Redefine Отговорено Януари 6, 2005 Автор Отговорено Януари 6, 2005 e da ama pi4a ti transponira vsi4ki strunu, a cakata e da si nastoi6 samo 6-tq na D! Цитирай
MDFk Отговорено Януари 6, 2005 Отговорено Януари 6, 2005 e da ama pi4a ti transponira vsi4ki strunu, a cakata e da si nastoi6 samo 6-tq na D! То лошо няма в това,признавам - дале4 по-лесно е.Но според мен това спесява свикването на един леко,но достатъ4но изменен строй.знам ли..аз на китарката съм с флойд, пробвал съм дроп Д,голем к*р е..нямам друг избор освена с ефекта.. Цитирай
vovcho Отговорено Януари 6, 2005 Отговорено Януари 6, 2005 Това ще е яко, ако имаш само една китара и си на концерт. На мен много работа би ми свършило. А пък и сигурно могат да се прават разни пинизи Цитирай
wolfgang Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 някой виждал ли е тука в bg такива ключове за 6-та струна с ръчка за бързо пренастройване от E на D и обратно? аз лично съм виждал само за бас на фендера на един приятел, но той е купуван много отдавна и незнам дали е от bg (fender jaz bass - мноо як). ето как изглеждат: http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guitar,...ender_Keys.html Stewart McDonald шипват за бугарско, аз от време на време си поръчвам по някой чарколяк като затрябва. А на моя волф имам д-тюнер и е много кул, но практически не го използвам ... Имаше един сайт, който продаваше само тази джаджа както си е лицензирана от Ван Хейлън. Ако си много на зор може да поръчаме от PV един резервна д-тюна уж е за моята китара, а ти да си я ползваш. Единствено се изисква да имаш двойно заключващо тремоло тип флойд (може и лицензно някакво). Има и системи разни, които детюнват всите струни както си ги настроил да бъде, но обикновено изискват монтаж при магарето. Цитирай
Recommended Posts