Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

някой виждал ли е тука в bg такива ключове за 6-та струна с ръчка за бързо пренастройване от E на D и обратно? аз лично съм виждал само за бас на фендера на един приятел, но той е купуван много отдавна и незнам дали е от bg (fender jaz bass - мноо як).

ето как изглеждат: http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guitar,...ender_Keys.html

Отговорено

За първи път чувам и виждам но ми се струва адски интересно нещо. Ама аз примерно съм със Флойд и после ще тряя и Флойда да си нагласям :godbless:

Отговорено (Редактирано)

мисля 4е такова нещо за китара няма в БГто.

за бас е Хипшот Д-тунер(на баса на Били Шиън),слага се на клю4а и напред!..друго за китара знам да има - само от моста,т.е. на настройката за висо4ина има едно "клю4е",което се "цъква" и директно сваля китарата(Ибанез от сериите АХ,ГАХ)..ина4е тук такова нещо надали внасят..

Редактирано от MDFk
Отговорено (Редактирано)
..друго за китара знам да има - само от моста...

Richie Kotzen sig Tele-то има д-тунер на ключа. Иначе в БГ и аз не съм виждал да продават. Единствено си играх на едно пиви EVH в Динакорд преди няколко години, което имаше на тремолото и беше доста забавно :)

Редактирано от JEMer
Отговорено
Абе настъпваш pitch shifter-a и си готов 

ми да..е те тва е.и аз правя така - кеф ти ре,до,си..с whammy bar-а съм си правил китарка във Фа#-като Meshuggah :guitar: :guitar: :guitar: (те нали имат 8-струнни китари,и така)..но не зву4и толкова достоверно колкото истинската жица..няма дълбо4ина като 4е ли.и тва е при вси4ки видове дауншифтове..или аз не мога да правя ефекти.. :cheers:

Отговорено
e da ama pi4a ti transponira vsi4ki strunu, a cakata e da si nastoi6 samo 6-tq na D!

То лошо няма в това,признавам - дале4 по-лесно е.Но според мен това спесява свикването на един леко,но достатъ4но изменен строй.знам ли..аз на китарката съм с флойд, пробвал съм дроп Д,голем к*р е..нямам друг избор освена с ефекта..

Отговорено

Това ще е яко, ако имаш само една китара и си на концерт. На мен много работа би ми свършило. А пък и сигурно могат да се прават разни пинизи :D

• 3 weeks later...
Отговорено
някой виждал ли е тука в bg такива ключове за 6-та струна с ръчка за бързо пренастройване от E на D и обратно? аз лично съм виждал само за бас на фендера на един приятел, но той е купуван много отдавна и незнам дали е от bg (fender jaz bass - мноо як).

ето как изглеждат: http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guitar,...ender_Keys.html

Stewart McDonald шипват за бугарско, аз от време на време си поръчвам по някой чарколяк като затрябва. А на моя волф имам д-тюнер и е много кул, но практически не го използвам ... Имаше един сайт, който продаваше само тази джаджа както си е лицензирана от Ван Хейлън. Ако си много на зор може да поръчаме от PV един резервна д-тюна уж е за моята китара, а ти да си я ползваш. Единствено се изисква да имаш двойно заключващо тремоло тип флойд (може и лицензно някакво).

Има и системи разни, които детюнват всите струни както си ги настроил да бъде, но обикновено изискват монтаж при магарето.