Molly Публикувано Юни 4, 2011 Share Публикувано Юни 4, 2011 Здравейте, искам да си купя дигитално пиано, като идеята ми е да се уча да свиря като хоби. Бихте ли ме посъветвали какъв тип пиано да търся ( брой клавиши и твърдост ) както и ако може да ми препоръчате някой магазин в София и модел. Бюджетът ми е около 500 - 800 лева. Благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Юни 4, 2011 Share Отговорено Юни 4, 2011 За тези пари ако е ново можеш да вземеш единствено някое Casio или ORLA. Щом казваш "пиано", ще ти трябват твърди клавиши. Обикновено "твърдата" клавиатура е с 88 клавиша. Друг вариант е да си набавиш само миди клавиатура (пак с твърди клавиши) и да ползваш компютъра като синтезатор. Кaто нискобюджетна аудиокарта, която върши работа и има добра латенция, мога да препоръчам Behringer UCA202 или UCA222. Цената и е 50-60 лева. След това ти трябва що годе съвременен компютър, няма нужда да е супер модел. Трябва ти и софтуер от типа на Truepianos или Pianoteq. Има и други семплери със звуци на пиано или софтуерни синтезатори, като Hypersonic и Sampletank. А ако не ти се занимава с компютри (макар че това е най-читавият евтин вариант да постигнеш добър звук), то търси примерно нещо от типа на Yamaha P80, S80, S08 на старо като гледаш да се помести в твоя бюджет. Има и други фирми като Roland, Korg, Kurzweil и Kawai, но там не съм запознат с по-старите модели, които биха се намерили на старо за под 1000 лева. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts