MysticalPianoPlayer Публикувано Май 28, 2011 Share Публикувано Май 28, 2011 Здравейте, излезна ми проблем с потенциометъра на педала и искам да го сменя с нов, но характеристиката написана на самия елемент се е изтрила от времето и не мога да отгатна какво е съпротивлението на самия потенциометър измерено в килооми.Писах e-mail до Roland, но само ме препратиха към сервиза им и не ми отговориха нищо конкретно. Също ме интересува дали потенциометъра е линеарен или логаритмичен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KAE Отговорено Май 28, 2011 Share Отговорено Май 28, 2011 Tова трябва да е схемата: Прецакал се е VR1. Би трябвало да е линеен. Може да го провериш с мултицет - в средно положение на педала, съпротивлението между ring и tip трябва да е около 5к. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MysticalPianoPlayer Отговорено Май 28, 2011 Автор Share Отговорено Май 28, 2011 Благодаря, ще проверя и ще кажа за резултата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MysticalPianoPlayer Отговорено Юни 4, 2011 Автор Share Отговорено Юни 4, 2011 Получи се, педала работи както трябва. Искрено ви благодаря за помощта ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts