YtseJam Отговорено Януари 8, 2005 Автор Отговорено Януари 8, 2005 Имам един 14" Emperor X, плячка от Скот Травис, но все ме мързи да го сложа на барабанчето за проба. Както и да е, струва ми се прекалено дебела поне за моето свирене, еба ли го. Ще видим някой път. Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Януари 9, 2005 Отговорено Януари 9, 2005 Ами да ви кажа че в разстояние на една седмица видях или по-скоро чух още 2 кожи от тия Аквариумните и ми се струват толкова дебели и с толкова гаден звук ,че идеята за аквариум от такива кожи не ми се струва за изпускане)))Между другото каква кожа бихте ми препорачали за касата-спрял съм се на Еванс,но се колебая между маслена и обикновенна,но предвид факта че на томовете ми са маслени Ремо мисля 4е е редно и на касата да е такава...Any suggestions.... Между другото имам един приятел с Амати барабани и така сполучливо винаги си настроива томовете 4е му се чудя как го прави))Акустиката му е хубава в стаята на него) Цитирай
Sharky Fatass Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 Ха-ха-ха... хрумна ми че за моите прозрачни пластмасови барабани Акуариум ще си отижат и на вид и на име - само запушвам дупките за декомпресия и си пускам рибки.... ха-ха-ха!!! А сега сериозно: Аз по принцип (май така излиза) доста силно млатя... опитвал съм различни кожи (аквариум още не съм) - т.е. Ремо и Еванс. Последните ми Ремо ме разочароваха страшно - черен пин страйп - на вториа месец ми падна объчка на 13" том... Сега съм с Еванс... не помниа кой модел точно - напоследък не се замислям много за това ама май трябва... В общи линии копувам каквото намеря на комплект (нещо или нямам късмет или сабдяването в БГ е под секва). Еванса са с покритие - едослоини на последниа запис които правих звучат супер па не знам. Цитирай
CheF Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 (Редактирано) да възродя малко поумрялата тема от пепелта, може някой да е с ново мнение по въпроса, все пак кожите са не по малко важна част от чинелите или самите барабани имам лични предпочитания съм марката Evans за касата EMAD ; томове -бойни G2 clear ,резонанс G1 clear; барабанче- бойни Rock AF или Power Ctr, резонанс -Hazzy 300 (hazzy 200 много лесно се протърква от пружината а glass500 е прекалено дебела) доколкот знам coated кожите са повечко focused и warm от clear кожите на някой модел. аз понеже търся по отворен звук винаги купувам clear. Редактирано Юли 28, 2005 от CheF Цитирай
The Crow Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 EMAD НА EVANS и аз я имам и съм много доволен от тая кожа Цитирай
CheF Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 EMAD НА EVANS и аз я имам и съм много доволен от тая кожа а използваш ли двата демпваши обръча които се лепят от външната страна на кожата ? щото да ти кажа без тях кожата е меко казано "трудна" за регулиране и настрйка, обаче като се добавят се превръща в "other bass saund " Цитирай
The Crow Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 да използвам по-големият дъмбел ,а и в касата имам възглавница за по-плътен звук .Верно е малко заглушена ,ама за мен саунда ме кефи.EQ3 на Evans също е много добра кожа. Цитирай
CheF Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 лично не препоръчвам серията G1 на еванс, то прекалено отворен саунд, и барабаните адски кънтят с тях, незнам на мен ми беше трудно да ги понастрояс тях, EQ3 за каса e доста стабилна и дебела кожа за по тежки изпълнения, още не съм набарал някоя такава, но гледам е хвалена и от инседжам-чо а той като гледам не е особен фен на еванс, за мен EMAD и G2 си вършат работата за различните стилове. Цитирай
Katsko Отговорено Юли 29, 2005 Отговорено Юли 29, 2005 абе искам да оплюя AQUARIAN.22-чиняова боина за каса ми издържа не повече от половин година,а преди тва една бойна за соло signature на Томи Лий ми се спраска на 5-ото свирене,а уж беше от най-здравите модели да го еба .маи ше минавам на доброто старо pinstripe отново Цитирай
CheF Отговорено Юли 29, 2005 Отговорено Юли 29, 2005 абе искам да оплюя AQUARIAN.22-чиняова боина за каса ми издържа не повече от половин година, а ти какво очакваш от една кожа за каса ? безсмъртие ли ? Aquarian са яки само че във варна няма от каде да ги намеря и за това си ползвам Еванс EMAD за касата и основно G2 за томове , а Ремо пинстрайп съм се отказал да ползвам, както изобщо всякакви серии на ремо. абе то като струните за китара, или чинелите- всеки ползва това което го кефи и хвали своето. Цитирай
The Crow Отговорено Юли 30, 2005 Отговорено Юли 30, 2005 Да прибавя вече казаното много пъти ,че всеки свири и с различна сила на удара .Така ,че хора взимайте това ,което ви кефи и според мен няма смисъл да оплюваме марките кожи ,защото всяка си е добра по свой си начин. Цитирай
AccesS Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 в момента съм с Evans Genera G1 clear -за томове (следващият път ще взема coated) Evans Genera G2 clear - каса (но повече няма да ползвам този модел ,прелалено отворена атака и ярък състейн,нешо което не искам от касата) барабанче - лявото съм сложила Evans Rock AF - най яката кожа с която съм свирила за барабанче, на другото пред мен Remo powerstoke4 , но като ще бъде заменена с Evans PowerCenter Цитирай
Paliev The Butcher Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Скоро си разбих обещанието да не купувам нови кожи на Аматито ама много лошо се скъса на флора и му купих една безмаркова за 10 лева Цитирай
AccesS Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 малко фрафична информация за предлаганите от Evans кожи и какъв звук може да очаквате евентуално за каса : бойни кожи резонансни кожи за томове: бойни кожи резонансни кожи за соло барабанче: бойни кожи: резонансни кожи Цитирай
imperor Отговорено Август 29, 2005 Отговорено Август 29, 2005 Вече няколко души ме посъветваха да мина на Акуариан. На касата сега съм с EQ3 BATTER на Evans и мога да кажа, че като звук горе-долу ме устройва, но като здравина... Не може за една година да скъсам 2 и третата да е тръгнала, при положение, че се продават и с усилващи лепенки, които удължават живота с около месец... Със същото свирене и със същите педали на "Тактон"-а едни аматски кожи изкараха няма да кажа колко години, понеже ме е срам (такива бяха времената, а и кинтите), та и накрая ги продадох цели-целенички. На барабанчето - genera g1 coated на Evans, за няма и месец, слоя замина. Затова, за себе си съм решил - Evans Цитирай
Recommended Posts