Jump to content
Българският форум за музиканти

Кожи


Recommended Posts

Имам един 14" Emperor X, плячка от Скот Травис, но все ме мързи да го сложа на барабанчето за проба. Както и да е, струва ми се прекалено дебела поне за моето свирене, еба ли го. Ще видим някой път. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами да ви кажа че в разстояние на една седмица видях или по-скоро чух още 2 кожи от тия Аквариумните и ми се струват толкова дебели и с толкова гаден звук ,че идеята за аквариум от такива кожи не ми се струва за изпускане:lol:)))Между другото каква кожа бихте ми препорачали за касата-спрял съм се на Еванс,но се колебая между маслена и обикновенна,но предвид факта че на томовете ми са маслени Ремо мисля 4е е редно и на касата да е такава...Any suggestions....

Между другото имам един приятел с Амати барабани и така сполучливо винаги си настроива томовете 4е му се чудя как го прави:())Акустиката му е хубава в стаята на него;))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ха-ха-ха... хрумна ми че за моите прозрачни пластмасови барабани Акуариум ще си отижат и на вид и на име - само запушвам дупките за декомпресия и си пускам рибки.... ха-ха-ха!!!

А сега сериозно:

Аз по принцип (май така излиза) доста силно млатя... опитвал съм различни кожи (аквариум още не съм) - т.е. Ремо и Еванс. Последните ми Ремо ме разочароваха страшно - черен пин страйп - на вториа месец ми падна объчка на 13" том...

Сега съм с Еванс... не помниа кой модел точно - напоследък не се замислям много за това ама май трябва... В общи линии копувам каквото намеря на комплект (нещо или нямам късмет или сабдяването в БГ е под секва).

Еванса са с покритие - едослоини на последниа запис които правих звучат супер па не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
Отговорено (Редактирано)

да възродя малко поумрялата тема от пепелта, може някой да е с ново мнение по въпроса, все пак кожите са не по малко важна част от чинелите или самите барабани

 

имам лични предпочитания съм марката Evans

за касата EMAD ; томове -бойни G2 clear ,резонанс G1 clear; барабанче- бойни Rock AF или Power Ctr, резонанс -Hazzy 300 (hazzy 200 много лесно се протърква от пружината а glass500 е прекалено дебела)

 

доколкот знам coated кожите са повечко focused и warm от clear кожите на някой модел. аз понеже търся по отворен звук винаги купувам clear.

Редактирано от CheF
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EMAD НА EVANS и аз я имам и съм много доволен от тая кожа :ph34r:

а използваш ли двата демпваши обръча които се лепят от външната страна на кожата ? щото да ти кажа без тях кожата е меко казано "трудна" за регулиране и настрйка, обаче като се добавят се превръща в "other bass saund "

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да използвам по-големият дъмбел ,а и в касата имам възглавница за по-плътен звук .Верно е малко заглушена ,ама за мен саунда ме кефи.EQ3 на Evans също е много добра кожа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лично не препоръчвам серията G1 на еванс, то прекалено отворен саунд, и барабаните адски кънтят с тях, незнам на мен ми беше трудно да ги понастрояс тях, EQ3 за каса e доста стабилна и дебела кожа за по тежки изпълнения, още не съм набарал някоя такава, но гледам е хвалена и от инседжам-чо а той като гледам не е особен фен на еванс, за мен EMAD и G2 си вършат работата за различните стилове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе искам да оплюя AQUARIAN.22-чиняова боина за каса ми издържа не повече от половин година,а преди тва една бойна за соло signature на Томи Лий ми се спраска на 5-ото свирене,а уж беше от най-здравите модели да го еба :curse: .маи ше минавам на доброто старо pinstripe отново

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе искам да оплюя AQUARIAN.22-чиняова боина за каса ми издържа не повече от половин година,

а ти какво очакваш от една кожа за каса ? безсмъртие ли ? Aquarian са яки само че във варна няма от каде да ги намеря и за това си ползвам Еванс EMAD за касата и основно G2 за томове , а Ремо пинстрайп съм се отказал да ползвам, както изобщо всякакви серии на ремо. абе то като струните за китара, или чинелите- всеки ползва това което го кефи и хвали своето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да прибавя вече казаното много пъти ,че всеки свири и с различна сила на удара ;).Така ,че хора взимайте това ,което ви кефи и според мен няма смисъл да оплюваме марките кожи ,защото всяка си е добра по свой си начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

в момента съм с

Evans Genera G1 clear -за томове (следващият път ще взема coated)

Evans Genera G2 clear - каса (но повече няма да ползвам този модел ,прелалено отворена атака и ярък състейн,нешо което не искам от касата)

 

барабанче - лявото съм сложила Evans Rock AF - най яката кожа с която съм свирила за барабанче, на другото пред мен Remo powerstoke4 , но като ще бъде заменена с Evans PowerCenter

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко фрафична информация за предлаганите от Evans кожи и какъв звук може да очаквате евентуално

 

за каса :

бойни кожиbass.JPG

резонансни кожиbassreso.JPG

 

за томове:

бойни кожиtoms.JPG

резонансни кожиtomsreso.JPG

 

за соло барабанче:

 

бойни кожи:snare.JPG

резонансни кожиsnarereso.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Вече няколко души ме посъветваха да мина на Акуариан. На касата сега съм с EQ3 BATTER на Evans и мога да кажа, че като звук горе-долу ме устройва, но като здравина... Не може за една година да скъсам 2 и третата да е тръгнала, при положение, че се продават и с усилващи лепенки, които удължават живота с около месец... Със същото свирене и със същите педали на "Тактон"-а едни аматски кожи изкараха няма да кажа колко години, понеже ме е срам (такива бяха времената, а и кинтите), та и накрая ги продадох цели-целенички. На барабанчето - genera g1 coated на Evans, за няма и месец, слоя замина. Затова, за себе си съм решил - Evans :ph34r::P:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.