Jump to content
Българският форум за музиканти

Кожи


Recommended Posts

Чак сега забелязвам, че тук нещо липсва тема за въпросния толкова важен барабанен консуматив. Така че давайте смело с мнения, идеи и акъли кой какво ползва, през какво е минал и кое харесва най-много.

 

И тъй като наскоро инвестирах в почти изцяло нов комплект кожи, искам да използвам момента да похваля марката Aquarian, защото са най-яките кожи, на които съм имал удоволствието да свиря досега и искам да се закълна тържествено, че повече няма да използвам нищо друго, освен тях. Който се интересува от подробности, да пита. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Най доволен бях от REMO,но вече няма от къде да събере един комплект кожи човек.Clear Heads за томове са уникални,за барабанче и каса Aquarian имат много добри попадения,в момента съм с такива,но за томове са ми малко дебели,предпочитам REMO-то.Еванс са такъв ташак,че не ми се говори,камо ли да ги купувам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ремо са ми писнали по много параграфи, виждал съм и извадени обръчи и тотално изсъхнали за нула време пинстрайпове, отпуснати като шкембета амбасадори и т.н. и т.н. Може да са класика в жанра, но сигурно за тези, които сменят кожи през два концерта, а аз май не съм от тях. :godbless:

 

Еванс, де да знам... G2 имат склонността да придават на какъвто и том да ги сложиш все един и същ пластмасов звук, който може и да е подходящ за съживяване на едно амати, но при истински барабани хич не съм съгласен. Hydraulic е най-гадната кожа, на която някога съм имал нещастието да свиря, не препоръчвам на никой да си има работа с такова и като види синьо, да бяха далеч. Genera Dry с тия дупки убива всякакви звук от барабанчето и трябва да блъскаш като идиот, за да изкараш някакъв звук от него (в M&D в момента има такава, отвратна е). Единствената кожа Evans, която ми е останала, е един дебел EQ3 на касата, който е як и откъм звук и всичко, но когато му дойде времето, ще бъде сменен с Aquarian.

 

С новите ми Aquarian-и обаче се кефя максимално, Texture Coated Studio X на двете барабанчета (бели, грапави, еднослойни с един голям пръстен залепен от обратната страна на кожата) и на томовете Classic Clear с точка по средата (действително Hi Energy и Studio X са прекалено заглушени, аз исках да си взема Double Thin, но нямаше 12" инчови, деба) просто звучат прекрасно според мен. Ще видим следващия път с Double Thin как ще е, живот и здраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От скромния си опит мога да кажа 4е Ремо и за мене са класика....Пьрво свирех с една Еванс на соловия която бьрзо бьрзо даде фира когато се опитах да я постегна....Тия акварумните-само в една репетиционна съм свирил и не се изкефих изобщо....А в Щатите свирих на един Пьрл комплект с Еванс -не помня какви бяха ,но маи 4е прозра4ни и не са маслени -на томовете и 6яха невероятни,а и 4овека които им беше собственик-един Бг фен си беше професионалист...Другия комплект на които свирих там беше една Ямаха ,но беще с Ремо.Сега имам Амбасадор на соловия и Пинтсрип на вси4ки томове -е това е класика ....Тактона зву4и като прероден.......А имам един френд които от 4-5 години е с ремо на соловия барабан,свири всеки ден и кожата не е мръднала....Аз имам чувството 4е на нашия пазар ве4е и ментета на Ремо се правят....Имам една 4исто нова Ремо Емперър Х ,но не съм я слагал още.......Не бързам....:D))А в Щатите са толкова евтини 4е си заслужава да ги сменяш и между пените на един концерт ако си МАНИАК! Комплект

Ремо е 29 $ без тая за касата....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ytse по колко вървят кожите на Aquarian аз сега ,мойте смятам да си ги сменям щото са ми още с тези на Mark V и сега постепенно си сменям всички кожи та ако можете да ми предложите за томовете коя марка кожи да си взема в нас имам Еванс двойна маслена -какво ви е мнението за двойните маслени на Еванс

Благодаря предварително :cheers::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aquarian бяха от 20тина до 30тина на кожа, не помня точно. Не са хич евтини, особено сравнено с юесей, ама това е положението. за G2 на Evans съм писал малко по-горе, според мен са прекалено дебели, докарват един гаден пластмасов звук, независимо на какъв барабан ги сложиш и за аматита стават, ама за истински барабани по-добре нещо по-добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение,че другия ти избор са "Еванс","Аквариума",си е слънце,а пък и цените са почти идентични.Имам pricelist на Динакорд,и това което си спомням от цените на Aquarian,ако може Капъша да ти събере един комплект,няма смисъл да го мислиш много.Имай пред вид,обаче че Aquarian за томове, ако са по-дебели имат по-ниска атака на удар,но за сметка на това звучат с повече ниски!Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в крайна сметка всеки има различен вкус,аз мисля,че е важен стила,а от там подходящия звук

да така си е всичко опира до вкуса

Благодаря :D;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето Амати, коeто ми служи вярно вече 7 годинки томовете му звучат като кашони каквато и кожа да му сложа поради таз причина вероятно си седи с "оригиналните" кожи! REMO Weatherking Ambassador! Докато не си взема нови барабани съм се зарекъл да не купувам никакви кожи на тоя умрял сет!

А кожите ,които са ме впечатлили като звук са: REMO EMPEROR X! Тя е за по-алтернативна(ебати термина) музика! Дебелината наистина те оставя да блъскаш без да се притисняваш, но пълния ефект се усеща ако имаш по-дълбоко барабанче 5 или повече! Супер здрави и ми предоставят тъмния звук, който ми трябва! За съжаление свирил съм на такива само 20 пъти :rolleyes: !

А това за отлепянето от обръча ми се е случвало ама със Remo Encore! Така, че няма смисъл да коментираме!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.