InsArtTure Публикувано Януари 4, 2005 Share Публикувано Януари 4, 2005 Хейл! Не зная дали тук трябва да поустна темата и дали има такава преди моята-токущо се регистрирах и не ми е много ясно още. Така че извинете ме Та въпросът ми е: Знаете ли за някоя програма, която отразява синтезатор и има същите възможности? Тоест-пускам я на компютъра и започвам да свиря(в няй-добрия случай с клавиятурата). Ако не ме разбирате, отидете на www.ringophone.com и изтеглете малката програмка-искам нещо подобно, но не токова мизерно и по възможност да изкарва звук в wav формат а не като тази в midi. Надявам се не съм ви затруднил и извинете аматьорството ми 10x Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Януари 4, 2005 Share Отговорено Януари 4, 2005 Ами , навремето когато тъкмо бях си бях купил компа,много се бях зарибил по КейкУок-а в нея имаше такива възможности.. имам вредвид да си избереш инструмента и да го просвириш в реалнмо време със клавиатурата.... но нека разбирачите да кажат п.с.трябва да питам един амиго.. скоро ми фалеше нещо подобно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Elmo Отговорено Януари 4, 2005 Share Отговорено Януари 4, 2005 Кейкуолк е добро решение, но в последните версии преди сонара виртуалната клавиатура изчезна. Миля, че след 8 някъде. Самоче записва в миди (или през PC спийкъра). Това обаче не е проблем. След като го запишеш като мид веднага можеш да го експортираш в уав файл от кейкуолка, като преди това леко може да я пооправиш, ако имаш някакви грешки. Ако все пак държиш директно да записваш уав от клавиатурата, можеш да си нагласиш в екуалайзера за саундрекорд да записва от стереомиксера. След това си пускаш някаква програмка за запис на звук (Саундрекордера на *УЙндоуса, саундфордж) или там каквото имаш, пускаш я да записва и свириш. Самоче ако не ти е хубава звуковата карта може да се получат интересни дефекти, като забавяне на някой тонове Също така в саундфордж имаше някаква клавиатура, с която може да се свири, ама дали можеше и да се записва, това не си спомням. Сега се сетих и за Фрутилуупс, където в по-новите версии има клавиатура и можеш да свириш някой от семплите, което обаче при голяма разлика (примерно октава) много влошава звука на семпъла. А и крайният резултат отново не е уав и отново, макар и без никакви затруднения, ще ти се наложи да експортваш. Навремето (в тъмната ера на компютрите в БГ) бях гледал МИДИ клавиатурки, за по 20-30$, някъде 2 октавоеи. Сега обаче последната която мярнах в един каталог, струваше около 400 лева. И това само защото вървеше с някакъв софтуер, подобен на сонара, който по принцип си струва бая парички. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Боян Отговорено Януари 5, 2005 Share Отговорено Януари 5, 2005 Ша припадна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Delyan Отговорено Януари 5, 2005 Share Отговорено Януари 5, 2005 Ша припадна Преди да припаднеш ако имаш желание им обясни на хората Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Боян Отговорено Януари 5, 2005 Share Отговорено Януари 5, 2005 Ша припадна Преди да припаднеш ако имаш желание им обясни на хората Добре :think: Има много програми, дето се правят на синтезатор Бих помогнал....:think: Ама тук нещата са съвсем в началото. По -нататък - с удоволствие Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
InsArtTure Отговорено Януари 5, 2005 Автор Share Отговорено Януари 5, 2005 Ами мерси-засега ще потърся това Кейкуолк! А иначе с Фрути лупс съм наясно-работил съм много време с нея,но наистина се скапва много звука след третата октава, а и няма много инструменти Вие продължавайте... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
InsArtTure Отговорено Януари 5, 2005 Автор Share Отговорено Януари 5, 2005 Абе хора-дайте линк за работещ Кейкуоулк, че на нито един фрии сървър не бачкат архивите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Snowwhite Отговорено Януари 5, 2005 Share Отговорено Януари 5, 2005 За Fruity-то : че се скапва звукът - скапва се, за съжаление.Но, че нямало инструменти .Има си вълна, амплитуда на същата, обръщане и прочие истории.Влизаш там и от чинели си правиш гръмотевица.От нежен женски глас - брутално издистърена китара.От каквото си поискаш си правиш каквото друго си поискаш!!!Инструментите ти подлежат на промяна и то толкова много, че просто няма накъде повече!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Януари 6, 2005 Share Отговорено Януари 6, 2005 Ами търсиш virtual piano или virtual keyboard в Google, и намираш мнооого А после - слагаш един семплер (GIGA Studio примерно) с яки семпли, правиш го да е МИДИ изход на виртуалното пиано, и имаш як звук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
InsArtTure Отговорено Януари 6, 2005 Автор Share Отговорено Януари 6, 2005 Ще пробвам и това, но ще съм ти благодарен, ако ми дадеш някой линк А за Фрути-то-по-големият ми проблем, е че се скапва звука на инструмента... И последно-това Кейкуолк има хиляда издания-има Мюзик криейтър, има хоум студиоу и кви ли не подобни, някои от които по цял диск. Кое по точно да дръпна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Януари 6, 2005 Share Отговорено Януари 6, 2005 Ще пробвам и това, но ще съм ти благодарен, ако ми дадеш някой линк А за Фрути-то-по-големият ми проблем, е че се скапва звука на инструмента... И последно-това Кейкуолк има хиляда издания-има Мюзик криейтър, има хоум студиоу и кви ли не подобни, някои от които по цял диск. Кое по точно да дръпна Nuendo 2.0.39 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
InsArtTure Отговорено Януари 6, 2005 Автор Share Отговорено Януари 6, 2005 Nuendo 2.0.39 rolleyes.gif Ами отговарят ли копчетата на клавиатурата на клавишите,както изисквах Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Януари 6, 2005 Share Отговорено Януари 6, 2005 Nuendo 2.0.39 rolleyes.gif Ами отговарят ли копчетата на клавиатурата на клавишите,както изисквах а не ....но има некви плъгини за тая цел... ама не ги помня Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
phile Отговорено Януари 6, 2005 Share Отговорено Януари 6, 2005 Уххххх-тука каква каша се е забъркала.....не е истина направо )))) @InsArtTure, не знам дали разбираш,но тия неща,дето ти ги препоръчват са host-oвe...sequencer-и ....Не точно емулация на синтезатор..... .... и Fruity,и Nuendo,и Cakewalk .... Аз не знам от къде на къде на някого му дойде на акъла,че са synth-oвe ?!?!?!?!?!?!?!?!? Snowwhite ,говориш за Envelopes ..... ) Има доста голяма разлика... InsArtTure,а знаеш ли точно какъв тип синтезатор търсиш или не?!?!?!Просто има много,които правят точно това,което описваш(че и много повече) и то като plugins във host,а и като stand-alone синтезатори...Потърси PPG Wave2 (това е wavetable synthesis)на steinberg - крак-а е няколко k и бачка перфектно във hosts...Обаче бих ти препоръчал да се позаинтересуваш от Native Instruments -- просто качеството им е жестоко,като цяло са страшно полезни tools - има и вече Reaktor,който би ти отворил света на няколко хиляди синтезатора и effects processors ...С много интересни и полезни функции.... Ако сиакш real analog modeling - погледни Arturia - и Moog Modular,и MiniMoog и CS80 са просто жестоки.....Разбира се,това са само един-два примера,а в реалност са страшно много и всичките могат да бъдат контролирани с midi клавиатура и да бъдат свирени rеal-time (с изключение на PPG-то - на него му трябва host)....Просто трябва да опишеш по-точно какво търсиш в един synth ..... модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts