Mandalay Публикувано Април 18, 2011 Share Публикувано Април 18, 2011 Разбрах, че този вид дърво - Пауловния, се използва за десетки неща, като едно от тях е и изработката на музикални инструменти. Някой дали е пробвал такъв инструмент, дали ще се намери лютиер-експериментатор, който би пробвал да направи. Само пускам тема за размисъл, не обмислям да поръчвам такъв. Поне за сега Инфо! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kuulan Отговорено Април 18, 2011 Share Отговорено Април 18, 2011 Никога не съм се срещал с тази дървесина. На първо четене от ревюто ми направи впечетление следното: 1. ... е нейната забележителна лекота... 2. ... нейната ниска твърдост. Да, тя наистина е мек материал... и т.н. Аз лично не бих експериментирал. Резултата по-скоро ще е инструмент от клас нискобюджетни. То като такава е и обявена де(дървесината). И все пак констатациите ми се базират само на ревюто! Правих китара(тяло) от подобен нашенски материал(цяла талпа): Червена Върба -разпространена по поречието на река Дунав. Вярно лесно се работи, но резултата не е никак задоволителен(откъм звук). Ако е с ниска себестойност, прохождащите лютиери може спокойто да се учат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Април 23, 2011 Share Отговорено Април 23, 2011 Аз и преди бях чел за това дърво една статия.Общо взето че има много бърз растеж и става за залесяване.Там го определяха че е горе долу от рода на тополите.Така че може и да става нещо от него за музикални инструменти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts