Jump to content
Българският форум за музиканти

И Gavin Harrison мина на Speed Cobra


Recommended Posts

По неговите думи: "Най-чувстителните и изразителни педали, на които съм свирил"

 

http://www.tamadrum.co.jp/artist/new/Gavin_Harrison.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И най - тлъстия чек, който е получавал. Може и да не е така, ама чак сега ли ги откри тия кобри? От AXIS на кобра... може и да е по - добре.

Поздрави и никой притежател и фен на кобра да не се чувства обиден, просто коментар.:girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко несериозно е така да се разсъждава за интелегентен човек като Гавин Харисън. Може би е по-добре да вмъкна тук негов отговор на въпрос от фен от един друг форум (липсата на превод я обяснявам с липсата на време от моя страна):

 

I just read about the switch to Speed Cobras. First of all, I wish you a long and happy relationship with it! :)

But! I've read a lot of very good reviews and comments about the feel of the pedal,... but I'm really interested in your opinion. But your switch to SpeedCobras got me thinking! Can it be tuned to a bit heavier feel at all, and if it can, without loosing much reaction-speed?

 

"Pedals are very personal things - like drum sticks. They all 'do the job' but some you find suit you and the kind of music you're playing better than others. I spent 9 happy years playing the Axis pedals and they are indeed very good. I tried the Tama Speed Cobras and I felt that they suited me a bit better for where I am now. There are no short cuts - you still have to practise like mad to get good accurate bass drum notes. All bass drum pedals can be tuned in their own way - for heavy or light feel - but all the pedals have a different intrinsic feel to them. I can't tell you if you'll find what you're looking for - but I can say that the Tamas are extremely well designed and very nicely thought out. They are a different feel - and one that I'm enjoying."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега не се засягай чак толкова, това с чековете го има в играта и това не е таина за никой. Познавам добре творчеството на Гавин. Имам ДВД - тата му, школите и доста негови участия на видео носител. Наистина това е един от най - прогресивните барабанисти на нашето време.

Никой обаче не може да ме убеди, че барабанист от неговия клас не прави тест на всеки педал, барабан, чинел от висок клас, който излиза на пазара, просто тия хора трябва да са постоянно в час и то с инфо от първа ръка.

Като цяло изявих почуда, защо чак сега открива "топлата вода"?

Поздрави и наистина вярвам, че точно тази кобричка върви много леко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че то SpeedCobra не излезе преди много време за да има реплика, като "чак сега", освен тва, като се появи нова готина мацка в компанията не се мяташ веднага да я пробваш зарязвайки гаджето... Кой знае колко е бил зает през последните месеци... клиники, концерти, записи... В един момент му е хрумнало - абе аз що не пробвам тоя SpeedCobra педал щото е видял реклама и така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е може и така да е, но не мисля да се извинявам за нещо на някого. А иначе за мацките незнам... :greenball:

Тамата е излязла на 29 юни 2010 и наистина не е минало кои знае колко време от тогава. Ми остава някой да се похвали, че я има и да сподели...

Поздрави.:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хах! Кобрата е зодия Рак. Вече съм почти сигурен, че и аз ще налазя една такава. Повечето ендорсъри на Тама, които свирят по-тежка и агресивна музика вероятно още тогава са получили по един колет с такива педали, но никъде няма да прочетеш - Майк Портной мина на спиид кобра, щото е по-скоро дребна новина. Мислех да дам аналогия с това как във Формула 1 получават нови част, но там за всеки болт се пише статия та не е подходящо...

 

+тва, Гавин може да е имал договор с Axis. Чакаш го да свърши и тогава минаваш на другото...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможен е и варианта с договора, но само той си знае. Иначе имах възможност да пробвам никилираната кобра и ми допадна. Гледах и доста ревюта със speed cobra - та и се обедих, че няма нищо общо с по - големите си сестри...

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко месеца имам "спийд кобра" на вилата в студиото и почнах да просвирвам доста прилично вече... ще пусна някое клипче като ми остане време в близко бъдеще. Барабаните не са ми основния инструмент, но струва ми се задобрявам постепенно и сигурно. :)

Това ми е първият кардан който имам и обратната връзка която мога да дам не е основана на много опит... общо взето кардана върви доста леко, тихо и "мазно" в сравнение с малкото други на които съм свирил. Благодарности на Ненчо за асистенцията по придобиването. :)

 

Иначе - бих се радвал да бъда полезен на всеки от вас, който иска да пробва кардана - свържете се с мен и ще отскочим до вилата (за хора от Сф.).

 

A ако търсите място за запис на барабани - www.navilata.com :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

offtopic-001.gif

Никой обаче не може да ме убеди, че барабанист от неговия клас не прави тест на всеки педал, барабан, чинел от висок клас, който излиза на пазара, просто тия хора трябва да са постоянно в час и то с инфо от първа ръка.

Не искам в нищо да те убеждавам, просто ще споделя впечатленията си, които натрупах от комуникацията си с някои барабанисти "от неговия клас".

Почти никой не се интересува и не ходи да пробва като луд нищо :) Тези хора обръщат внимание на музиката, четат книги, медитират, разсъждават философски в/у живота и изкуството, репетират, ходят по турнета и в никакъв случай не се занимават с пробване на всичко ново :) Сигурно някои от пишещите във форума имате много повече инфо за Drum нещата от тях. Смяната на инструмент или хардуеър е по-скоро търсене на нова преспектива/вдъхновение в свиренето, а не чекове, договори и резултата от стотици часове проба на нещо си.... глупости са това. offtopic-001.gif

 

Иначе Speed Cobra-та е изключително леко и плавно движещ се педал. Доста дълга степенка, която позволява всякакви видове техники на свирене. Моят избор си остава Iron Cobra, но не заради качества, а просто поради стила ми на свирене. Аз залагам на повече пауър в касата. Ако някой търси педал, който да е много "приятелски" за употреба, да му излизат лесно фигурите с кардана - Speed Cobra е педала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр.

Със сигурност е точно така както казваш, но ( винаги има едно "НО" )винаги има изключения, дори от правилата. Уважавам това което казваш, поради простата причина, че си имал много повече контакти с професионални барабанисти от колкото аз съм имал.

Просто това което съм написал смятам за вярно и мисля, че има логика в него. Гледал съм доста интервюта на друмери в който има впечатляващи познания по нашата тема, пък тези знания не се трупат просто така.

Сорка за отдалечаването от темата за педалчето на тамичката, както съм написал по - горе това е наистина бърз педал и ако имам възможност бих си го закупил.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.