ljbomir Публикувано Април 5, 2011 Share Публикувано Април 5, 2011 Здравейте, Имам проблем с въпроното кубе. Когато превключвам между гейн 1 и гейн 2 ( без значение дали е от футсуича или от копчето), на драйв канала се чува пукане, което се увеличава с мастър волюма. С други думи ако увелича доволно клубето, пукането направо "изгърмява" Някой със същото кубе има ли този проблем? Знаете ли някой "майстор" в София, където мога да го занеса ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Април 6, 2011 Share Отговорено Април 6, 2011 Не би трябвало да е така, но тук има компентни хора-ще ти отговорят! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ljbomir Отговорено Април 7, 2011 Автор Share Отговорено Април 7, 2011 Ето и схема http://www.echostar.pl/~zelman/RG50TCSchemat.pdf Другото странно което ми направи впечатление, че гейн 1 на футсуича отговаря на гейн 2 на ( червен диод ). Размених V1 и V3 от предусилвателните лампи, но никаква разлика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ljbomir Отговорено Април 14, 2011 Автор Share Отговорено Април 14, 2011 Някой ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Април 14, 2011 Share Отговорено Април 14, 2011 (Редактирано) Нека изясним нещо: Проблемът с пукането се проявява само при превключване Gain1/Gain2 , когато усилвателя е на канал Overdrive, Но не се проявява при канал Normal, дори когато се превключва G1/G2 (което няма смисъл на практика, но е важно за логиката на проблема) ? Проблема не е в лампите, така, че не го търси там. Усилвателя пипан ли е? Имам предвид дали някой "майстор" не се е учил на него ? Редактирано Април 14, 2011 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ljbomir Отговорено Април 18, 2011 Автор Share Отговорено Април 18, 2011 На чистия канал Gain1 и Gain2 не играят, само остава положението в което си превключил. Между чист и драйв също има леко пукане, което може да се пренебрегне докато между двата гейна си е сериозно. На драйв канала се чува пукане при превключване когато няма сигнал от китарата . Колкото е по-силен сигнала от китарата толкова пукането е по-слабо дори изчезва, но немога при всяга смяна на гейновете да скачам със всичка сила на струните, че дя няма пукане :Д Разкостих го за да огледам за нещо нагоряло по платката, но всичко изглежда фабрично. Няма следи от "дизайнери с инженерна нагласа" Взех го на старо и съм 3-ти собственик. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Април 18, 2011 Share Отговорено Април 18, 2011 Трябва да се провери за постоянни напрежения/ликажи около превключването G1/G2. Разминаването на индикацията и реалното състояние сигурно е резултат от "компетентна намеса". Там също може да се крие причината за пукането. Ако нямаш опит, намери специалист. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ljbomir Отговорено Април 19, 2011 Автор Share Отговорено Април 19, 2011 (Редактирано) Ако можете да ми препоръчате "специалист" .... Редактирано Април 19, 2011 от ljbomir Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
checho Отговорено Април 19, 2011 Share Отговорено Април 19, 2011 Този, който ти отговори два пъти, как ти се струва? На мен ми изглежда компетентен Много хора от форума(включително и аз) са ползвали услугите му, досега негативно мнение за него не съм виждал, дори наскоро имаше специална тема, където всички го засипаха с благодарности. Може случайно той да е твоят човек \/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
petkodetosere Отговорено Април 19, 2011 Share Отговорено Април 19, 2011 Ако можете да ми препоръчате "специалист" .... Любо, май още вчера ти казах - контактни Валяка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Април 19, 2011 Share Отговорено Април 19, 2011 + 1 за валяка 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ljbomir Отговорено Април 20, 2011 Автор Share Отговорено Април 20, 2011 Благодаря на всички за съветите, Писах на Валяка на Л.С. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slash's Snakepit Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 Да те успокоя че на всички рандали от този модел червения диод на футсуича свети наобрато от предполагаемото. G1 светят и двада диода а при G2 само първият. Друго което е нормално за лампите, и което не разбрах от проблема е че имаш пукане всеки път или само когато го пуснеш еднократно и после изчезва, защото когато се пуснат за пръв път лампите и преди на пуснеш СтенБая, превключи м/у каналите клийн и гейн и ако има остатъчни токове които да удрят в говорителя да ги ликвидираш. При мен го има точно това удряне всеки път при пускане Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ljbomir Отговорено Май 13, 2011 Автор Share Отговорено Май 13, 2011 При пуснат амп. само от пауър копчето не съм пробвал да превключвам. При пуснати и двете копчета , пауър + стендбай, при първото превключване от клийн към драйв изпуква силно , след това между клийн и драйв нямам пукане. А между гейн 1 и гейн 2 на драйв канала всеки път имам пукане при превключване. И това пукане е по малко ако имам по-силен сигнал от китарата, и обратно колкото по-слаб е сигнала от китарата , толкова е по-голямо пукането между G1 и G2 при превключване. Надявам се съм обяснил точно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ljbomir Отговорено Май 13, 2011 Автор Share Отговорено Май 13, 2011 А ТОЗИ проблем дали има нещо общо с моя проблем защото и аз го имам същото явление. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts