Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на дигитално пиано


TheNextOne

Recommended Posts

Ще си купувам ново дигитално пиано и искам да попитам кое ще препоръчате между следните:

 

Yamaha CLP-320

Roland RP-201

Roland F110

Kawai CN-23

Casio PX-830

 

Ямахата има доста шумен key action, което не ми хареса, иначе всичко друго е супер. Роландовете ги пробвах и клавиатурите бяха сравнително по-леки от на Ямахата, но доста по-безшумни. Кавая не съм го пробвал защото не го намерих никъде по магазините (живея в чужбина), нито пък Касиото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои от моделите на Ямаха, а и не само, имат доста по-тежка от нормалното клавиатура (лично мнение). В България все още нямаме толкова големи магазини и шоуруми (може би най-добрия е на Динакорд в ДРУЖБА), но за 2 месеца успях да пообиколя няколко държави и да посетя добри и големи музикални магазини. В един ит тях имаше над 20 клавинови различни модели, от които на "пипане" ми хареса само един, и то съвсем не от скъпите. Относвно звука, и Роланд, и Ямаха имат добри модели. От там нататък клавиатурите са съвсем различни при различните модели. А и е до човека. На мен например, на Roland RD-300sx клавиатурата много повече ми харесва от тази на "големия му брат" RD-700sx. Моят съвет като цяло е, при възможност, да отидеш в някои магазин, да пробваш различни модели и да си харесаш. А съм чувал, че дори между две еднакви копия на модела има разлика в клавиатурата. Така че най-добре да си харесаш и да вземеш конкретно този, който си пробвал. Що се отнася до тежки клавиатури, лично аз никога не бих взел на сляпо такава. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.