Redefine Публикувано Януари 2, 2005 Публикувано Януари 2, 2005 Светнете ме как се действа с това нещо!!!Колк оборота се завърта и изобщо как да разбера,че съм го настроил?Малко ме е страх да го въртя повече от 1/2 оборот 'щото знам,че прекаленото завъртане може да бъде фатално. 10x предварително!!! модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 какъв е точно проблема, че искаш да си играеш със шиша ? Цитирай
Redefine Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 Ами китарата изфалшивява нагоре(дет' се вика "в позиция"). Дали мо'е се опра'и с шиша? модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 ами има много фактори - какво разбираш под изфалшивява, бръждят ли праговете, само на отделни струни ли е или на всичките, само на отделни прагчета или от една позиция нагоре..... трябва да си види майстор ако не можеш да прецениш. иначе ако решиш да въртиш шиша го прави максимум с половин оборот, като след това изчакаш поне 2-3 дена за да се изпъне както трябва преди да въртиш пак. Цитирай
Redefine Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 Имам предвид,че като е настроена по tuner примерно,после като хвана някой акорд в IX, X позиция и е фалшива!Абе май ще прибягна към услугите на на някой лютиер! модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
boogerman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Сигурен ли си че е от шиша? Ква ти е китарата? С тремоло ли е? Ако е може и да е в него проблема Цитирай
Redefine Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 Пръчката е YAMAHA EG 112! с такова Fender-ско тремоло e,'ма хия не го ползвам(ръчката съм я свалил)! модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 така не мога да преценя какъв е проблема, а и по принцип не съм голям разбирач по китарен хардуер. аз със шиша оправям последствията от смяна на размера на струните, в следствие на което като се изправи грифа и започват да бръждят тук-таме праговете. ама по принцип струнните инструменти са си фалшива работа както и да го гледаме Цитирай
boogerman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Първо се увери, че проблема не е в тремолото и тогава пипай шиша. А ако не си сигурен кво правиш точно, по-добре не го бъзикай въобще. Дай я на някои лютиер примерно Цитирай
Redefine Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 Сигурно така ще направя.А как мога да разбера дали е от тремолото?По принцип имам нек'ва резервна пружина, дали да не я сменя?'Ма май не е от тремолото, при все че не го барвам! модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Armaggideon Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Не е от шиша. Настрой си интонацията на китарата. Това може да ти помогне, ако не знаеш как Цитирай
Armaggideon Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Също така, пиши на кирилица, ако обичаш Цитирай
boogerman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Настрой си интонацията на китарата. Това може да ти помогне, ако не знаеш как Точно тва имах предвид и аз Цитирай
Rust Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 (Редактирано) Такааааам Ето каква красотичка ти качих току що да погледнеш ТУК Това е мануал-а на Ibanez, но това изобщо не трябва да те притеснява ... ако искаш даже може и целия да си го прочетеш , няма да сбъркаш Там пише за какво и как се ползва truss rod-а , както и как се наглася интонацията (най-вероятния твой проблем) . Плюс това не е нищо сложно ,нито опасно сам да си нагласяш truss-а ... аз на моя Ibanez сам съм си го нагласял (след като беше пропътувал някой друг климатичен пояс и съответно не беше в оптимална позиция) ... там е перфектно обозначено накъде , колко и кога да вътриш Айде успех ! Редактирано Януари 3, 2005 от Rust Цитирай
Recommended Posts