wessy Публикувано Април 11, 2006 Публикувано Април 11, 2006 каква е разликата? че утре трябва да си поръчам едно паф про и не знам кое трябва да е за бридж ми трябва мерси Цитирай
niki123bg Отговорено Април 11, 2006 Отговорено Април 11, 2006 (Редактирано) Стандартните са за типичният Gibson-ски бридж, който е по-тесен, докато F-spaced са за китари с тремоло/флойд роуз където струните са с по-голямо разстояние помежду си и нормалният хъмбъкер не би покривал добре 1-ва и 6-та струна. Виж на сайта на Дънкан и на Димарцио има в FAQ по-подробно описание. Дънкан водят по-широките версии Trembucker, докато Димарцио ги наричат F Spaced. Редактирано Април 11, 2006 от niki123bg Цитирай
wessy Отговорено Април 11, 2006 Автор Отговорено Април 11, 2006 аз съм с гибсънски тун-о-матик значи нормален адаптер мерси ман! тряа те черпя ено Цитирай
niki123bg Отговорено Април 11, 2006 Отговорено Април 11, 2006 Абе измери все пак разстоянието между 1-ва и 6-та струна. Ако е под 50 мм (т.е. за Гибсън би трябвало по стандарт да е 49 мм) - тогава нормален - ако е над 50 мм - тогава F Spaced. Цитирай
niki123bg Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 мерси мн за инфото Моля, пак заповядайте Цитирай
Icarus Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Хм само въпросче, къде точно се мери това разстояние? Защото е различно между 1ва и 6та струна на първа позиция и на двадесета примерно. :think: Цитирай
wessy Отговорено Април 12, 2006 Автор Отговорено Април 12, 2006 не не мери се дължината адаптера доколкот разбрах Цитирай
niki123bg Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 (Редактирано) В FAQ-то и на двата сайта се говори за широчина на бриджа, аз лично меря там където стои адаптера. На моята китара, която е с флойд роуз тремоло имам нормален Seymour Duncan Jazz за нек адаптер и Duncan JB Trembucker (F-Spaced според Димарцио) за бридж адаптер. едит: Точно така - мери се практически самият адаптер - идеята е онези кръглички нещица дето стърчат от него да са на такова разстояние че да попадат точно под струните, ако се сложи нормален адаптер на мястото на Трембъкер/Ф-Спейсед тогава 1-ва и 6-та струна ще се намират извън тези кръчглички нещица (pole pieces) и съответно адаптера няма да ги улавя достатъчно силно. Това си е разбира се е и малко маркетинг хайп, защото доста китари с флойд роуз идват с по 2 нормални адаптера. Редактирано Април 12, 2006 от niki123bg Цитирай
Recommended Posts