Jump to content
Българският форум за музиканти

Regular/f-spaced


wessy

Recommended Posts

Стандартните са за типичният Gibson-ски бридж, който е по-тесен, докато F-spaced са за китари с тремоло/флойд роуз където струните са с по-голямо разстояние помежду си и нормалният хъмбъкер не би покривал добре 1-ва и 6-та струна.

 

Виж на сайта на Дънкан и на Димарцио има в FAQ по-подробно описание. Дънкан водят по-широките версии Trembucker, докато Димарцио ги наричат F Spaced.

Редактирано от niki123bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе измери все пак разстоянието между 1-ва и 6-та струна.

 

Ако е под 50 мм (т.е. за Гибсън би трябвало по стандарт да е 49 мм) - тогава нормален - ако е над 50 мм - тогава F Spaced.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм само въпросче, къде точно се мери това разстояние? Защото е различно между 1ва и 6та струна на първа позиция и на двадесета примерно. :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В FAQ-то и на двата сайта се говори за широчина на бриджа, аз лично меря там където стои адаптера. На моята китара, която е с флойд роуз тремоло имам нормален Seymour Duncan Jazz за нек адаптер и Duncan JB Trembucker (F-Spaced според Димарцио) за бридж адаптер.

 

едит: Точно така - мери се практически самият адаптер - идеята е онези кръглички нещица дето стърчат от него да са на такова разстояние че да попадат точно под струните, ако се сложи нормален адаптер на мястото на Трембъкер/Ф-Спейсед тогава 1-ва и 6-та струна ще се намират извън тези кръчглички нещица (pole pieces) и съответно адаптера няма да ги улавя достатъчно силно. Това си е разбира се е и малко маркетинг хайп, защото доста китари с флойд роуз идват с по 2 нормални адаптера.

Редактирано от niki123bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.