SPQR Публикувано Март 29, 2011 Публикувано Март 29, 2011 (Редактирано) Здравейте! Нов съм в тези среди, но искам да се задържа дълго в тях.Както ще разберете от въпроса ми тепърва "прохождам" и знам колко е отегчително за напредналите, когато се появи някой като мен и задава въпроси от типа: Буквата А преди буквата Б ли е в азбуката? Става въпрос за следното.Записване на вокали в домашни условия.Хардуерът знам колко е важен, но за софтуера не съм сигурен кое как е. Какъв софтуер е хубаво да се изпозлва?(Adobe Audition?) Плугините как се ползват и кога - след записа на вокала или се пускат докато тече самото записване?Примерно проблем е, че вокалите са с различна сила на звука.Как се изравняват, при мастеринга по-късно или? Благодаря на всеки един от вас, който намери време да ми разясни отгоре-отгоре PS. Предпоалгам, че обърках раздела, трябваше в Софтуер--->Adobe Audition, моля Администратора да ми премести мнението Редактирано Март 29, 2011 от SPQR Цитирай
misterj Отговорено Март 29, 2011 Отговорено Март 29, 2011 Можеш да ползваш всеки софтуер, който записва аудио. Обикновено програмата има и миксер, с който си "изравняваш" нивата (каквото и да означава това). Плъгините можеш да си ги ползваш и по време на запис, ако вокалиста иска ривърб или след записите по време на микса. 1 Цитирай
SPQR Отговорено Март 29, 2011 Автор Отговорено Март 29, 2011 Можеш да ползваш всеки софтуер, който записва аудио. Обикновено програмата има и миксер, с който си "изравняваш" нивата (каквото и да означава това). Плъгините можеш да си ги ползваш и по време на запис, ако вокалиста иска ривърб или след записите по време на микса. Благодаря! Под "изравняване" имам предвид силата на гласа.из целия запис е изключително неравномерна силата - на места силно, на други слабо.При записващите програми на CD има опция да се изравни силата на звука навсякъде в песента, такова нещо ми трябва Цитирай
misterj Отговорено Март 29, 2011 Отговорено Март 29, 2011 Вземи потърси книги из нета (особено ако знаеш английски). Ако не знаеш, ще е мъка, но не и невъзможно. Изравняването в ония програми е нормализиране, а иначе в другите се ползва компресор. Скоро някой публикува тема, обясняваща елементарно как работят. Ползвай търсачката - има интересни неща. 1 Цитирай
Recommended Posts