Jump to content
Българският форум за музиканти

group_home

Members
  • Мнения

    73
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от group_home

  1. Здравейте колеги,

    Имам следния въпрос относно покупката на балансирани кабели. Искам да свържа двата балансирани изхода на миксера с двата балансирани входа на сауд картата в компютъра. За целта ще купя балансирани кабели 1/4 жак към 1/4 жак. Въпроса ми е има ли значение дали ще взема кабели дълги по 1,5 метра или кабели дълги 3, или 5 метра, за да няма промяна в качеството на звука? Миксера е точно до компютъра, така че и кабели по 1 метър биха свършили работа, но все пак ако някога реша да размествам в студиото няма да е лошо да имам лек аванс откъм дължина на въпросните кабели.

  2. patzo, много благодаря. А за тази какво ще кажете - http://www.musicworld.bg/bg/m_20079/i_29366/Bugera_12AX7A.html Един приятел спомена, че сменил заводската лампа на стария си ART Tube MP с нея и звука се подобрил в пъти. Но пък от друга страна, четох че Bugera се произвеждали също в Китай и то май от Behringer...

  3. Много благодаря за предложенията, но мисля че чак от такава скъпа лампа няма да има нужда в моя случай. Усилвателя е този - http://www.thomann.de/de/studio_projects_vtb1.htm чисто нов е и идеята ми е да сменя заводската китайска безименна лампа с нещо по-добро, за около 50 лева. Извинявам се, че не уточних тези неща по-горе. Така че приемам идеи за свястна лампа в рамките на около 50-70лв.

  4. Здравейте,

    трябва ми нова, качествена лампа за микрофонен предусилвател. Модела на лампата, която ми е нужна е 12AX7A

    Препоръчайте ми някоя добра марка. Гледах разни лампи марка Bugera и Mesa, добри ли са те? Благодаря предварително!
     

  5. В крайна сметка проблема се оказа в едно кабелче, което не беше добре включено, така че в буксите няма никакъв проблем. Сега семплера си работи идеално отвсякъде, без да се налага да се сменят буксите :yahoo:  Благодаря на всички за помощта! :godbless:

  6. Според мен са точно буксите, то само левия инпът не прави контакт, а и той се е стопил леко отзад. Всичко стана след като семплирах част от песен, през точно тези аналогови букси. Та, тогава ми се струваше доста тих звука, който се записва в семплера и вдигнах Record Gain-a на семплера, но пак ми се струваше слаб сигнала, та вдигнах Rec Gain-a до край, и в този момент започна да се чува ужасен шум през студийните монитори, шума наподобяваше пищене на стар телевизор, който е включен, без да е настроен на честота (като се появи екрана със "снежинките"). Това може би се получи понеже прекарвах сигнала от ПЦ-то през миксера и оттам взимах сигнал през 2-Track Out L+R, който отиваше оттам в семплера и едновременно през мониторите се чуваше сигнала, който излиза от пц-то и влиза в семплера, както и това което излизаше от семплера при записа пак се чуваше в мониторите. Дотогава всичко беше перфектно с аналоговите Record входове на семплера, явно тогава нещо се случи. Според мен няма какво да е освен буксите. Всичко по платката изглежда като ново, няма надути кондензатори или каквито и да било видими нередности, с изключение на стопената лепенка на гърба на проблемния ляв конектор. Сега като включа да семплирам нещо през тези букси и десния канал звучи идеално, а левия доста глухо, както и като вдигна Record Gain-a се вдига само скалата на десния (работещия) инпът, а скалата на левия не помръдва, (пак е активна, но се виждат само първите няколко чертички и с вдигането на Rec Gain не се увеличават, а си остават пак толкова, колкото като Gain-a e на нула). Машината има и дигитални SPDIF конектори, които работят безпроблемно сега. Явно проблема е само в аналоговия ляв инпът, и то точно в буксата.

  7. Разбрах, че от тези конектори се продават нови моно и стерео, които по външен вид изглеждат 1:1 еднакви. На мен кои точно ми трябват - моно или стерео? Като гледам картинката в ръководството на машината ми се струва, че трябва да са стерео буксите, въпреки че са за ляв и десен канал. Как мислите, ето снимка от ръководството:

     

    jdv1367068475r.JPG

  8. Имам семплер и наскоро аналоговите "record input" заминаха, разглобих машината и всичко вътре изглежда наред, няма надути кондензатори и други видими проблеми. Единствено забелязах, че на гърба на единия от въпросните конектори има фабрично бяло покритие, подобно на бяла лепенка, което има синя точка в средата, изглежда като стопено. Конекторите са за 1/4 моно жак (ляв и десен). Може ли някой да ме насочи къде точно е проблема в моя случай. Откъде мога да купя такива нови конектори? Прикачвам и снимки на проблемните конектори (оградил съм ги с червено)

    Ето снимките: ТУК и ТУК

  9. Arcturus666 предполагам знаеш, че цените които си изброил в последния пост са за 1 брой от тези монитори т.е. ако ти трябвт 2 мониторa цените излизат Х2 :) Иначе един приятел е доста доволен от тези и изобщо не са скъпи - http://www.musicworld.bg/bg/c_1068/i_40758/Tannoy_REVEAL_501A.html

  10. А защо не разгледаш базара, там излизат доста интересни неща.

    Това също са варианти:

    1 - http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_36967/Tascam_US_125M.html

    2 - http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_16919/M_Audio_MobilePRE_USB.html

    има и по-скъпи варианти, но зависи от бюджета, с който разполагаш

  11. Такаа :) На първо време свързах мониторите директно в "MON OUT" конекторите на звуковата ми карта (Audiophile 192) и всичко работи перфектно и звука е кристално чист, без брумтене и т.н. Днес взех и въпросния Behringer - MON800, та въпроса сега е как да свържа звуковата карта с Behringer MON800 и оттам с 2-та студийни монитора. Мисля че мониторите трябва да включа в "Speakers Out A", но къде да включа кабелите с моно-жаковете, които идват от "MON OUT" изходите на звуковата карта. Гледам че на самата карта има и още 2 изхода на същите конектори като тези 2-та "MON OUT", само че другите 2 са "MAIN OUT" L и R.

     

    Ето и 1 снимка на този Behringer Mon800:

    MON800_P0333_Rear_XL.jpg

  12. Благодаря Ви момчета,

     

    имам микрофонен предусилвател ART TUBE MP и реших да взема това http://www.thomann.de/de/behringer_mon_800_minimon.htm като по-евтин и компактен вариант от пулта. Дано да ми свърши работа :) като го взема и свържа нещата ще пиша да кажа как е ;) Още веднъж Благодаря!

  13. А има ли начин без пулт да включа мониторите и слушалките за запис на вокал някакси и просто да давам MUTE на мониторите като записвам вокал, и тогава да звучат само слушалките? Не искам постоянно да изключвам мониторите от кабелите, за да пусна слушалки и обратно. Дайте някакъв практичен съвет за максимално улеснение в този случай. :huh:

  14. A защо ти е пулт? Според това, което си написал, като употреба не ти трябва пулт.

     

     

    Ами звуковата ми карта е M-Audio - Audiophile 192 и като включа мониторите директно в нея, няма къде да включа слушалките за запис на вокали. Това е основния проблем, заради който мисля да купя пулта, а и няма да е зле да използвам микрофонен амп от пулта за кондензаторния микрофон, с който записвам вокалите.

  15. Искам да си купя малък свестен пулт за около 200лв. максимум. Миксера ми е нужен за домашното студио и към него ще включа монитори, слушалки и микрофон за запис на вокали. Засега съм се спрял на няколко варианта:

     

    Behringer - Xenix 802 - http://www.thomann.d...r_xenyx_802.htm

    YAMAHA MG 102 C - http://www.thomann.d...ha_mg_102_c.htm

    Mackie 402-VLZ3 - http://www.thomann.d...ie_402_vlz3.htm

     

    За Берингер съм чувал, че микрофонните ампове не са много добри, но съм ползвал Берингер досега и нямам лични впечатления. За Ямахата и модела на Маки също нямам впечатление, като за Ямаха бях чувал, че е предназначен предимно за лайф, за студио дали ще става? Приемам предложения и за други марки и модели пултове в същия клас, но искам да избера най-доброто. Благодаря предварително! :godbless:

  16. Благодаря много за помоща на всички :godbless: Категорично се отказах от Беринджър пулта, но се чудя как да свържа заедно студийните монитори и слушалките за запис на вокали и се спрях на това - http://www.thomann.d...amp_amp_800.htm

    В този усилвател за слушалки могат ли да се включат и мониторите? Засега имам 2 балансирани кабела RCA -> Голям Моно Жак, които взех, за да свържа мониторите директно към звуковата карта. С тези 2 балансирани кабела ако свържа картата към усилвателя за слушалки, от усилвателя към мониторите какви кабели ще ми трябват и къде точно в трябва да включа мониторите в слушалковия амп? Ето как изглежда самия усилвател:

    behringer_amp800.jpg

  17. Имам въпросните кабели вече, до няколко дена ще си сглобя и компютъра, и ще свързвам нещата, после ще пиша отзиви :metalist::music: Относно кабелите, големите моно жакове влизат в мониторите, а моно чинчовете къде точно в звуковата карта трябва да включа? И последен въпрос - за записите на вокали ще трябва да свържа и слушалките, но незнам дали ще могат да се включат заедно мониторите и слушалки? Благодаря! :thumbs_up:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.