Jump to content
Българският форум за музиканти

UFO Romeo

Members
  • Мнения

    94
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от UFO Romeo

  1. Всичките упражнения са от страница 1, да. 

     

    Минавал съм и през други, но въпросните 13 просто са се доказали като най-практични през времето.

     

    По принцип сливам упражненията след като мина всяко по-отделно - бавно, с метроном, докато свикнат ръцете и ми се запамети. После комбинирам група упражнения и ги свиря заедно без спиране, но никога не съм успявал да ударя цяла страница без прекъсване :)
  2. За мен лично има точно 13 упражнения от цялата книга, които наистина имат приложение - поне за музиката която аз свиря. 

     

    Останалите са безспорно полезни, но никога няма да изсвиря ЛЛЛР като шестнадесетини, например. Майк Манджини обаче би го направил :)

     

    Всичко зависи докъде искаш да се развиваш и какво искаш да свириш. 

     

    Успех!

  3. Според мен лично и твърдите и меките повърхности имат своята полза, защото сетът се състои от такива (соло барабанчето е твърда повърхност / флоор тома например е по-мека и т.н.). За това един комбиниран пад би ти свършил работа.

     

    Въпросът е да се свири и да се упражняваш колкото се може повече, и с метроном :)

    • Like 3
  4. "Да кажем, че всеки барабанист си има свои виждания и няма нужда да прави комлекта на Нико едно към едно."

     

    Моето виждане е, че зависи много от това каква музика ще се свири. Следователно в каква конфигурация трябва да бъде сета. За начинаещ ли става дума? За напреднал? За опипващ почвата човек? :)

     
    Ако си фен на Нико и просто искаш да имаш барабани свързани с него (без да искаш профи сет и саунд), опцията е добра.
     
    От двата сета които си поставил като опции не бих избрал нито единият. Бих те посъветвал да се съберат малко повече пари АКО въпросният човек иска да се занимава и си търси сет за концерти и свирене. Каква музика иска да свири? Кои барабанисти са му кумири, какъв звук търси? Различните видове дървесина (и не само) предлагат различни възможности. 
     
    Същото е и с чинелите. В днешно време всяка една фирма предлага огромен избор според джоба и желанията на барабаниста. Няма еднотипен отговор за всичко, само предпочитания.
     
     
    Дай малко повече информация за ситуацията и ако мога и знам, с радост ще споделя впечатления и аз, а и колегите също - а сред тях има доста запознати и вещи хора (дори повече от мен). :)
  5. Страхотно изпълнение :)

     

    Sixx: A.M. са ми много любима банда и се радвам, че има хора, която я познават и свирят. А относно барабанистите - така е. Нямат постоянен. Използвали са Тони Палермо от Папа Роуч за първите си концерти а сега ако не се лъжа свирят с Джеф Фаб.

     

    Интересното е, че и Джеймс Майкъл и DJ Ashba са писали песни за Мотли. James има доста колаборации с Ники за New Tattoo и Saints of Los Angeles.

    • Like 1
  6. http://www.drumstheword.com/blog/free-drum-lesson-hey-joe-great-drum-fills-hendrix-mitch-mitchell

     

     

    Цялата партия не можах да намеря, но ако се поразровиш по-сериозно, мисля че ще изскочи все от някъде.
     
    Успех на този, който иска да я изсвири в оригинал / по ноти. Определено не е лесно парче.
  7. Мисля, че най-добре би било да се обърнеш към Динакорд относно въпроса за гаранцията. 

     

    Лично аз бих спестил още някой лев и бих си взел нещо на Роланд...Сядал съм на въпросният Алесис комплект и не останах доволен - нито от падовете (груби и много шумни дори за апартамент), нито от самите звуци. Най-добре пробвай на място какво има в магазина. Едно е да четеш за нещо, друго да свириш :) Представи си, че си поръчваш сета, сглабяш го, сядаш, и разбираш че не те кефи и/или не е това, което си очаквал. Лично мнение.

     

    Успех с каквото и да решиш.
  8. Здравейте колеги,

    Ето и едно ново клипче от нас. Тези от вас, които харесват мелодичен поп-рок може и да харесат парчето :) На закоравяли метъли едва ли ще допадне :)

    Извинявам се предварително за не-толкова доброто качество на видеото...Дано Ви хареса!

    http://www.youtube.com/watch?v=GjmIU_OhFPw&feature=plcp

  9. Някой да знае как се казва първото парче на стОрк, което изсвири? Последното беше Ducks In A Pond, но първото някой да го е запомнил?

    Наистина се раздаде много, и се радвам, че успях да го попитам един въпрос :) Не знам защо само нямаше мърч...

  10. Здравей,

     

    Доста сложно парче е това, поне за мен :)

     

    Не знам дали ще ти помогне следният клип, но реших да ти го пратя, в случай, че не си го видял. На мен лично много ми помагат добре изпълнени дръм кавъри. Този специално е сниман от различни ъгли...Както и да е, ако ти е от полза, супер, ако не, сори за спам-а :)

     

  11. Здравейте и от мен,

    Това ми е първото клипче тук - сравнително нов съм в този форум. Бих се радвал да споделите впечатления от това изпълнение. Далеч не е перфектно, знам. В началото не чувах парчето (май се забелязва) но после звукът се подобри. Все пак ще се радвам да прочета градивна критика от колеги :)

     

    • Like 1
  12. Здравейте на всички,

    Бих искал да Ви информирам за предстоящият семинар по барабани, организиран от Drum Center Sofia и магазин Music Division:

    http://www.facebook.com/#!/events/316247738443948/

     

    Събитието ще започне с открит урок на учениците на Дръм Център София, след което Стунджи ще направи своят семинар. За повече детайли, моля вижте линка във Фейсбук :)

    • Like 4
  13. Нямам желание да си навличам ничий гняв, но в Америка нищо не ти го дават на готово. Яко бачкане му е майката. Аз съм там от 4 години, уча и работя едновременно. Еvans е много прав за всичко, което написа. Човек трябва да има по-широк мироглед и да не прави некомпетентни изказвания, без да има реална представа за нещата. Не визирам никого, говоря по принцип.

    А за най-богат барабанист...Трудно е да се каже, има много. Аз приемерно ще се чувствам богат, когато събера моя комплект мечта. :thumbs_up:

  14. Да ви се представя и аз освен :icon_shithappens:

     

    Казвам се Алекс, на 22 години съм и май-май започвам късно да се занимавам с барабани - свиря едва от година. Въпреки това, барабаните ми доставят много забавление и мисля, че ще продължа да се упражнявам. Харесвам всякаква музика - гледам да не се ограничавам в стилове, но не слушам чалга. Нищо против, просто не ми харесва. Много харесвам глем рок, както и блек метъл, ну уейв, фънк, определен хип-хоп, мога да изреждам още...Надявам се (макар и виртуално) да се запозная с мои колеги и да дискутираме всичко, свързано с най-древния инструмент :hysterical:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.