Jump to content
Българският форум за музиканти

DeadWing

Members
  • Мнения

    199
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от DeadWing

  1. Ритмичност и слух- основни способности, необходими за свирене не само на китара, но тъй като аз мъча китарата (горката), питам за това.

     

    Лично при мен музикалния слух не е добре развит... често ваденето на разни прогресии по слух се оказва непосилно за мен, особено ако акордите са по завъртяни, за сметка на това пък имам някакъв усет към ритъма или поне към равноделните.

     

    Когато свирех с групата бях забелязал че пианиста ни има доста добър музикален слух лесно и бързо хващаше акордите за разлика от мен. От друга страна пък мен ме дразнеха някой неритмичности и неточни акценти , които другите дори не забелязваха(или не им отдаваха голямо значение).

     

     

    +1

  2. ^ Човече ти само офтопик създаваш в мойте кавъри.. Ти и ония лорд... Не стига, че си играя се занимавам пък и не съм длъжен да ги качвам, качвам ги за да слушате, не да ми казвате тва онова, защото дай да видим ти какви миксове правиш, аз да ти кажа кое е миди и кое не е :girl_cray2: то ако ти прелича на миди, значи и на китаристи като Аксел Руди Пел ще кажеш, че е миди, защото си преличам с него.... Край за миди китарите, вече ми излиза кофти име така.... Не държа тон, просто във всяка тема миди та миди...

     

     

    Е благодаря ти господи...

  3. Вокала освен това е и басиист и през цялото време избързва , като цяло май с ритъма не се погажда:)

    R.Vengeance , кефиш ме-always positive :)

     

    Просто вокаля е трашар и така си я пее! Вие вместо да свирите и вие траш версията му се мотаете с тоя муден рок! :hysterical:

     

    Според мен с повече репетиции ще стане много приятно ! Подължавайте и Наздраве!

     

    Ето ти малко трашец : http://www.4shared.com/file/214841759/627d...The_Bell_T.html

  4. ^Искам да те видя как пееш и свириш едновременно Creeping Death, Battery... Лесни са. ;) A и с твърдението, че като е 4/4 е лесно, реално отричаш 95% от съвременната музика и всичките достатъчно технички неща, които могат да се изсвирят.

     

    Виж, Дейв Мъстейн съм го признал как свири и пее едновременно - примерно Holy Wars...The Punishment Due, Skin O' My Teeth, Last Rites (Loved to Death), Bite The Hand... :icon_shithappens:

     

     

    Еми пял съм го първото,да кажа не е много трудно и мисля,че свиренето само в 4/4 води до големи негативи.Да, един от най - добрите ритъм китари в света е, но не можем да го даваме за пример за трудно свирене и пеене едновременно.Хендрикс да пееш и свириш едновременно е трудно,мастейн,но не и Джеймс.

     

    Металика са ми една от любимите групи и не ми е много естествено да ги отричам ;) т.е. не съм пристрастен

  5. ^ Много умно.Това ще ги откаже всички начинаещи да слушат Кърк и Металика и каквко трябва да слушат, че да станат добри?И кой е най-великия китарист?

     

    Определено Кърк не е...Самият той си признава, че свири с таблатури...В рок средите личното ми мнение е за Джими Пейдж

  6. ^^ А ти колко хора ще събереш в клуба с кавъри? Във Сряда примерно?

     

    В крайна сметка за какво е тази тема? Всеки да свири каквото си иска. Само, че ако трябва да бъде както трябва да бъде - за всеки изсвирен от теб кавър трябва да си платиш на там който държи правата за тези банди, и ще те видя колко пари ще ти останат накрая. Щото реално ти печелиш от нещо, което някой друг е измислил, дал е сума ти пари да го направи известно и т.н. За сега тук няма кой да направи това но все някой ден ще се усети някой, че това е доходоносно и глеЙте к'во става. Така, че дай да не ставаме моралисти :D

     

    Пак лично мое мнение ... ако искам да чуя Breaking The Law - ами предпочитам да си пусна концерт на Judas... Лично аз не ходя в клубове поради 2 причини

    1. Групите започват да свирят много късно и не мога да стана за работа на другия ден

    2. Писна ми всички да ми свирят еднакви кавъри.

     

    но пак казвам това си е мое мнение

     

    С повечето работи съм съгласен, но ние сме ученическа група,свирихме в сряда и събрахме 200-250 човека.Кавърите не е задължително да са същите и мисля, че дори по - големи български групи като Обратен Ефект направиха нещо супер добро в Маската.Там те изсвириха за 1 час техните си парчета и след това яко кавъри.Повярвай голям купон е било!

     

    Мисля, че това зависи от капацитета на групата.Примерно ние свирихме God of thunder na Kiss като един от кавърите ни и бащата на гаджето ми каза,че от 30 години от както слуша Кисс не я е чувал лайф тая песен,а повярвай ми той посещава такива места!

     

    Иначе,много стойностен пост,но всички е субективно.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.