Jump to content
Българският форум за музиканти

drumfen

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Мнения публикувано от drumfen

  1. Хах, не знам как ще ви прозвучи, но аз си създадох лично своя схема за тая мелодия (малко е неритмична според мен, но успях да намеря смисъл). Първо размерът не е постоянно един и същ, за мен лично е 7/8 (малко куцо изсвирен). 8 такта 7/8 и накрая един безмислен 3/8 :greenball: Аз като го тактувам така ми излиза. Това е, с което мога да помогна.

  2. Здравей!

     

    На първо време е добре да се уточни каква основна ритмична пулсация ти се върти в главата относно въпросното парче - равни осмини, суингирани осмини, триоли, равни или суингирани шестнайсетини. Това ще определи съответната насока и в подбора на парче. Въпросът не е само кое ви кефи, но и кое ще ви е полезно и достъпно за упражняване и експериментиране.

     

    По-голямата част от музиката, която спада към стиловото дърво джаз (диксиленд, традишънъл, суинг, бибоп, хард боп, пост боп) е с основна ритмична пулсация суингирани осмини (като самото суингиране е повече индивидуално усещане на различните музиканти, отколкото математическо проявление) и/или триоли. В по-късен период от развитието на музиката се появяват и стилове с шестнайсетинкова пулсация, както и равни осмини, които също спадат към производните на джаза - фюжън, фънк, бугалуу, контемпорари, латин (боса нова), афро-кубинско и т.н.

     

    Та въпроса е кое за теб и твоята група е "джаз"?

     

     

    Поздрави,

     

    Петър

    Добре, да кажем нещо подобно на фюжън джаз или фънк джаз. Надявам се сега да съм те ориентирал :thumbs_up:
  3. Ами искам препоръки за някое яко според вас jazz парче за Барабани,пиано,китара и саксофон или подобни инструменти. В момента с една такава група свирим и ми е интересно какви идеи ще дадете :wallbash:
    Ми може би към модерно да клони, ама не отказвам и стандартен. Абе да е хубав :pray: Иначе мерси за идеята :)
  4. съвсем скромно, колкото са възможностите ми

    Red Hot Chili Peppers - Dani California

    Nirvana - Come As You Are

     

    работя здраво по няколко неща на Metallica, да се надявам че в близко бъдеще ще се доближа до Lars Ulrich

     

    :hysterical::D:thumbs_up:

    Не ти трябва да ставаш като Ларс Улрих според мен :thumbs_up:
  5. Ще има видео! Извинявам се за закъснението, но свалянето, обработката на материала и синхронизацията му със свука записан от миксера изисква време, което за съжаение в последните дни се оказа кът :blush:

    В този ред на мисли имам една огромна молба към всички присъствали на конкурса. Имаме малък проблем точно с изпълнението на плей алонг - а на Ники Тошев! Свършила е касетата по средата на парчето :):wallbash: :wallbash: :wallbash::oops:

    Видях че имаше още една или две камери в залата и предполагам, че те са на близки на участниците в конкурса. Моля, ако някой чете този пост и е снимал с видео камера да се свърже с мен на тел. 08866 59855, или на e-mail: n.savov -at- pro-technica.com :help: :help: :help: :help:

    Помощта му ще ни бъде безценна и ще помогне на всички да гледат конкурса от повече от една гледна точка.

    Веднага казвам на баща ми. Той снимаше. :ok: Ще му дам телефона да се разберете. Само кажете кога е удобно да се звъни все пак :)
  6. Хайде ударници!!! Текат последни часове за набиране на кандидати. Не че се оплакваме от количеството до момента но колкото повече - толкова повече.

    Утре е крайния срок! Удължаваме го до 24.00ч. вместо до 12.00 както бяхме предвидили :)

    Пращайте материалите си и нека най-добрите петима се срещнат на достоен финал! :)

    Всички останали са добре дошли на 23 октомври за да насърчават тези които ще се борят за голямата награда :);) ;)

    Да му се невиди, изпратих e-mail с два мои клипа и дадох чавката да ми съобщи, когато го отворят и още не ми е изпратило, че са го отворили и започвам да се притеснявам да не би да не съм го пратил грешно нещо... :/
  7. Здравейте,казвам се Мартин и съм на 14 год.Значи пътувах с баща ми до Провадия за един конкурс и през целия път дънеше Dream Theater.След няколко часа обаче го питах дали няма някакви други касетки в колата...Извади някаква,която до сега и той не я беше чувал.Оказа се джаз или поне така го наричам аз и много се зарибих.Беше достоен заместник на Dream,макар и стиловете да са доста различни.Та на тази касетка имаше 7 парчета и аз се навих да си извадя някое като естествено се хвърлих на най-трудното.....Извадих го http://store.picbg.net/pubpic/71/E5/e87bae284eb471e5.JPG http://store.picbg.net/pubpic/1B/6B/10034f0999201b6b.JPG http://store.picbg.net/pubpic/CF/0A/040eaa092506cf0a.JPG (сигурен съм,че от снимките нищо не разбрахте,снимах ги с gsm,но поне да имате представа за мазалото :girl_cray2: ) хванах се да го разчитам и да го свиря заедно с него и ето го и клипчето :

    :girl_cray2:
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.