Jump to content
Българският форум за музиканти

JOKICH

Members
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от JOKICH

  1. Аз бих ти препоръчал нещо от сорта,защото няма ограничител отгоре.

    http://www.herculesstands.com/guitars/GS402B.html

    Ползваме такива в репетиционнта и си ги носим за лайв. Малки и стабилни,пак са на Херкулес, има ги в Дружба и като се сгънат заемат място за 4 кутии цигари (образно). Успех с намирането на хужното.

    Поздрави, Джокич.

  2. :greenangel: ^ На мен ми допада как е измислено мястото за 5-я ключ...винаги ме е дразнило стърченето примерно при ММan. Относно звук,чух и съм доволен,предполагам и цената си заслужава
  3. Пич,нали знаеш,че трябва да има един нещастник,който да те нахрани :) Първо какво аджеба искаш да свириш? Колко точки си способен да дадеш? Защо си се спрял само на тези два модела? Джазът е с убийствено смешен "сънбърст"(така се казва,когато има преливане на цветове от подобен сорт). И защо реши,че ние ще ти кажем по-добре, или че имаме време да се занимаваме. Отиди опитай някоя китара,ако си нов в спорта всичко ще ти хареса (и ние сме минали по този път) и в крайна сметка...вземи си нещо евтино,счупи се да свириш, разбий го на сцената и после събери пари за нещо хубаво и интересно...

    ПП Пак казвам винаги трябва да има някой нещастник,който да те "натовари", дано го приемеш за градивна критика. До скоро :)

  4. Значи,пич не е точно от кубето,защото аз го правя и с миксера ми.

    => 1. Намаляваш средните.

    2.Прекарваш кабелчето,за да не се оплита през колана.

    3. Хубаво,но не задължително е да имаш протектор на главата на баса.

    4. Не на последно място удряш с всичка сила по чинела с главата на баса по чинел,за предпочитане краш (16").

    Успех!

  5. Завзех си малко жички,защото доказах,че не е толкова трудно да скъсаш струна на бас 102-thumb_2842.png

     

     

    и едно такова 102-thumb_2150.png, все пак и тя душица бере :cheers2:

    Скоро мисля да постна и снимки на главицата и колоната,с които вече известно време карам панелката да тепери :hysterical:

  6. Аааааааа,ЛОМО-то убива! Честито за него,брат ми преди време имаше доста подобна,просто бях малък и не смея да кажа дали е била същата. Наздраве,пич!

  7. Приятелю,не е толкова голяма философия,но приключвайки ще разбереш,че е можело и по-добре :) Аз махнах на моята Кремонада прагчетата (внимателската с макетен нож първо и после с отверка),после малко грунд (с четка,изсъхва бързо и не повече от две ръце) и китосах с шпакличка (много хубаво разбърквай кофичката,трябва да е напълно хомогенна сместа). Китът се нанася поне 3-4 пъти (много тънко) и после с финна шкурка (180, 320 и подобни). Следва хубав лак, пак няколко ръце,тънко. Разбита се китът,както и всичко останало е за дърво.

    Оттук започват проблемите! :)

    1. Дървото на фингъра е гадно и се драска от струните!

    2. Като си започнал с ремонта, няма да е зле и да я екранираш. Сещаш се?

    3. Китът цапа и гледай да не засъхва,ако не гониш винтиж визията.

    4. Пий бира и прочети пак първите точки, както и си приготви поне 3-4 дена да се занимаваш само с това.

    5. Това е съвсем друга китара!

    Честито

  8. аз по-скоро бих си поръчал това:

     

    http://www.drguitarpicks.com/copper.html

     

    хвърлил съм им око от месеци :)

     

     

    PS: бронзовите изглеждат ммого яко ;)

    А не се ли хлъзгат, нали принципно някои даже са надрани с цел да не приплъзва?Тези ми изглеждат прекалено гланцирани,знам ли?

  9. След време ще ги вариш,печеш и държиш в бурканче от детска храна със спирт,само и само да звънят пак по този начин :rockband: Известно е,че басистите свирим до пенсия следваща пенсия с едни струни :headbang: Успех!

  10. Поредната тема,изискваща безрайно циклене пред компа,в очакване на снимки :rockband: Евала за инициативата и желанието,с което го правиш.Определено след реконструкция на китарка е много сладко да се пожужи на нея.Аз си дефретнах един стар бас и така и така имаше какво да се иска от него,реших и го стегнах.На външен вид докарва доста винтидж,но иначе звукът цепи. :headbang: Успех занапред и качвай снимки на богато,ако не е проблемно :thumbup:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.