Jump to content
Българският форум за музиканти

jim_hetfield

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от jim_hetfield

  1. Хмм, за каква първа изява става дума - самостоятелна или как до'е... :hysterical:

    Добре, сега сериозно:

     

    Ако изключим дебилните детски песнички и "концертчета", датиращи от предучилищна възраст и първите класове, първата сериозна изява беше в читалището, където ходя на уроци по пиано ("Аура", София), май месец 2006та. Трябваше да изсвиря на пиано любовната темичка от "Кръстникът" (или както е по-известна "оная мелодията на Дон Корлеоне") и после заедно с един цигулар изсвирихме една японска песен (аз пак на пианото, песента е The Boom - Shima Uta). Залата беше доста тясна, присъстваха нищожен брой хора, но "сцената" беше на няма и метър от първите редове, тъй че наистина се спекох по отношение на това как ще изглеждам докато свиря и по-важното - как ще свиря! :hysterical: Абе добре се получи, не бърках в свиренето (много...). Иначе още ходя в това читалище, да си поддържам формата, а последното ми участие там беше в предколедното концертче, на 21-ви декември вечерта.

    Но това са от типа "училищни изяви", където публиката е от родители или баби и дядовци, които няма начин да не те аплодират след края на участието, тъй че не е кой знае какво :greenball:

     

    Относно първата изява с КИТАРА, мога да си попиша доста... :greenangel:

    Първо, свирех отскоро (изявата беше началото на декември, ходех на уроци от средата на октомври, м.г.). Второ, не си знаех песните, защото понеже ми бяха малко сложни и ми беше нужно повече време да ги отработвам. И трето - последната МИ репетиция беше 4 дни преди участието и следващата ми среща с групата беше на самото участие (МИ с главни букви, щото поради изпити и такива глупости не присъствах на генералната репетиция).

    Предвид гореспоменатите трудности, концерта мина страхотно, не ни освиркваха, напротив - кефеха ни се (едва ли заради моето сковано от притеснение сценично поведение :hysterical::thumbdown: ). Обаче едно знам - искам пак! :metalist:

  2. Нямам звук на компа в момента, но като видях името на песента, не може да не наспамя :thumbdown: Утре сутринта смятам да ти чуя кавъра, ама като видях нещо от сорта на "кавъра на Соната Арктика - Still loving you" и се уплаших... :hysterical::greenball: Не бе, ебавам се, утре ще си напиша и "обективното" мнение по въпроса :metalist:

  3. Имам разни таблатури, където пишат и пианото, ама умряла работа. Търся истинските ноти. GNR - November Rain, на Сър Елтън Джон култовите неща, други такива фенски работи.

    Ако някой има нещо да свирка. 10х! :)

    Не видях в другите отговори, но пробвай да си изтеглиш таба на November rain за Guitar Pro 5, и си препиши нотите за две ръце, щото на едно петолиние всичко е написано в таблатурата... де да знам дали някой вече е казал нещо подобно, ама аз примерно така съм тръгнал да я уча :thumbs_up:

  4. Преди време правих някакъв тест от blogthings (сещате се, някакви досадни тестчета, дето ги пускат понякога по форумите, с всевъзможна тематика). Въпросният тест ви казваше какъв тип рокер сте според отговорите които сте дали - емо, глем, инди, хард, гръндж, алтърнатив и тн. (аз бях глем-рокер ;) ). Та, един от въпросите беше: "Ако имахте банда, как щеше да се казва тя?" Не ги запомних другите отговори, но имаше един много забавен: Robots Ate My Grandma :cheers2:

  5. Ааа, луд ли си бе, това е страшно изпълнение бе! Може би щото съм начинаещ не ти намирам кусури, но като голям фен на Металика съвсем в реда на нещата си куфея на тоя кавър :):blink:

    А само един въпрос - как си изкарал барабани, бас и тн, с няква програма за таблатури ли?

  6. Мерси ви за приветстванията, мн е готин тоя форум - верно, че почти никъде не пиша, но го разглеждам по цял ден - отдавна знам за форума, но вчера си взех китарата, та днес да се регна най-после. А относно цикленето, вече го ограничавам :):surprise:

  7. Здравейте, всички! Доколкото видях, всеки се представя с отделна тема, тъй че се надявам да нямам "издънки" с админите... :) По същество - казвам се Андрей, на 16г. и съм от София. Свиря на пиано, на китара ми предстои да тръгна на уроци, а тук-таме се опитвам и да припявам. Слушам всякаква музика (без поп-фолк/чалга, рап, Dumb Ass, пардон, Drum N' Bass и такива), но най-много наблягам на рок и метъл (както повечето хора, предполагам). Идоли са ми Marilyn Manson, Metallica, Guns N' Roses, ACDC, Pink Floyd и много други. Хобита - футбол (мн. съм смотан :cheers2: ), каране на колело, но най съм пристрастен към цикленето пред компа и яденето, но слава Богу, засега не ми личат килцата :cheers2: . Какво още... ами ако съм изпуснал нещо, подсещайте :cheers2:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.