Jump to content
Българският форум за музиканти

тъпа патка

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

тъпа патка's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Господин Младенов, Не съм се разсърдила, защото съм се обидила от въпросите, а от отношението, което срещнах! Започнах да пиша абсолютно доброжелателно, не с мисълта да убеждавам някого, а да намеря съмишленици! Оказа се, че съм сбъркала. Въпросът, на който считате, че не съм имала смелостта да отговоря, изобщо не е елементарен, а е доста общ и пространен. Все едно аз да Ви задам въпроса: Какво ще кажете за музиката? Ако бъдете така добър да ми зададете конкретен въпрос, бих Ви отговорила или ако не е от моята компетентност - бих накарала някой друг да Ви отговори. Освен това авторите не са ни клиенти, а работодатели. Ако искатe повече информация за дружеството, може да посетите нашия сайт www.musicautor.org. И последно, не съдете по моето "поведение", както го наричате, за всички хора, които работят в Музикаутор. Правим всичко, което е даже извън силите ни, затова никой от нас не заслужава такова отношение!
  2. Katsko, тази "патетика" е резултат от безсилието и умората. Уморихме се 15 години непрекъснато да се доказваме кои сме, защо сме, за какво се борим. Не само на чуждите. А и на своите. Прочетохте ли днешния брой на в. "Стандарт"? Поредицата от писма на Митко Щерев? Писмото на Найден Андреев преди месец в същия вестник? Изпълнители като Орлин Горанов, които не правят разлика между авторски и изпълнителски права, се оплакват, че 30 години не са били потърсени? Слушахте ли сутринта "Тройка на разсъмване" по радио "Витоша"? Упрекнаха ни за това, че сме купили офис (за нас е дом на българския автор) с ехидния коментар "Ето къде отиват парите на на българските автори!". На никой ли не идва на ум, че хората от администрацията днес сме тук, утре ни няма, но авторите остават при своето дружество, в своя офис (Музикаутор е сдружение на автори, а не частно дружество на г-жа Ефтимова). ...taka li e? - a taka., мога да назова точно името на човека, с който сте разговарял. Той от години пее една и съща песен. Разбойник в началото беше писал за другите гилдии - те наистина действат колективно за да защитят интересите си. Защо музикантската гилдия не може да се обедини? Всъщност, съжалявам че влязох тук и предизвиках Вашата насмешка. Повтарям - направих го с много добро чувство, а Вие се нахвърлихте срещу мен. Имам чувството, че сте от другата страна на барикадата... Спирам дотук. Повече няма да отговарям. Извинете, че се натрапих. Между другото, Музикаутор няма право да налага санкции - това е работа на Министерство на културата. Знаете ли за "кръчмите" колко писма сме изписали - до министри, до общини, до кметове, до Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите... И? Закони ли?
  3. Здравейте, едва днес открих форума, търсейки някакви реакции на днешната публикация във в. "24 часа" за това, че "кръчмите" (заведения за обществено хранене, дискотеки, клубове, барове, хотели, търговски вериги и др) трябва да започнат да плащат. По потребителското ми име е видно, че съм една "тъпа патка" (вж. горния постинг)! И като такава съм страшно изненадана, че хора, музиканти, всеки от които, ако не е автор, работи в тясна връзка с автори, са толкова слабо запознати с проблемите на авторското право и в частност с проблемите на дружеството, което защитава правата на авторите в музикалния бизнес! Наистина ли не знаете, че Музикаутор е член на CISAC (международната организация на авторските дружества). Че има договори за взаимно представителство с повече от 50 дружества от целия свят. Че по силата на тези договори, тъй като представляваме не само българските, но и чуждите автори на територията на България, ние трябва да уеднаквяваме тарифите си, ако не в размера (нашите са едни от най-ниските), то поне в принципите. Че събираме възнаграждения от рингтоновете. От дисковете (музика и филми), които се разпространяват чрез пресата. Че започнахме да сключваме договори за интернет-използването. Че от години се борим с "кръчмите" (вж. по-горе). С кабелните оператори. С частните телевизии. С организаторите на концерти. С пиратските дискове. С празните носители. С непълните отчети. С нерегистрираните произведения. С незаконните кавъри. С институциите. С Вашата незаинтересованост. С нашата безпомощност. В момента Музикаутор обновява интернет-страницата си. В процес на разработка е форума. Още отсега Ви каня да го посещавате, когато започне да работи. Там специалисти в областта на авторското право, а също и тъпи патки, които от години си блъскат главите в стената от невежеството и арогантността на ползвателите и безсилието на закона и държавата, ще отговорят на всички Ваши въпроси. Пиша "тъпи патки" (както разбрахте, аз съм една от тях) с чувство на лека обида. Защото в определени моменти, когато у нас възниква някаква надежда, че нещата ще се оправят, идва поредният студен душ. Та в такива моменти наистина малко се чувстваме като тъпи патки. Не за друго, а защото се борим с вятърни мелници и вярваме, че ще се преборим. Извинете за емоционалния постинг. Не го пиша с лошо чувство, напротив! Ще бъда безкрайно щастлива, ако почуствате нашата помощ. Ние имаме нужда от Вашата! Само с общи усилия ще се преборим! Желая Ви успехи! Ако Вие успявате, и ние ще успеем! Ние сме Вашето дружество!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.