Jump to content
Българският форум за музиканти

Jimmy Page

Members
  • Мнения

    111
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Jimmy Page

  1. Би трябвало гласът да е напълно развит до към края на 20те. Нека някой ме поправи, ако греша...

     

    Интересно е, че според гласа можеш да определиш горе-долу човек на каква възраст е.

     

    Например, трудно ще сбъркаш гласът на един студент на 22 (примерно) с този на 45-годишен мъж. ;)

     

    До колкото съм запознат , или поне от това което съм чел по темата (също и от уроците, които ми дава личният ми учител по пеене ) знам, че мъжкия глас може да премине през няколко етапа на развитие - към 13-14-15 когато мутира и възмъжава ; Към 20-22 когато придобива горе долу диапазона , с който ще борави ; 28 - гласът става по плътен ; и след 35 - когато има възможност гласът да започне да губи от своите височини , особено при положение , че е бил подложен на усилено неправилно пеене

    Но трябва да отбележа , че тази информация се отнася като цяло за по-високите гласове и тенорите, поне такава лекция ми изнесоха наскоро =)

  2. Здравейте... Извинявам се ако има подобна тема но потърсих и не намерих. От скоро се занимавам и с пеене и искам да си взема микрофон. Въпросът ми е какво освен микрофон трябва да си взема (апаратури,миксери?) ще съм ви благодарен ако ми обясните

     

    Зависи каква ти е целта ;д . Принципно за да изкараш някакъв звук , освен микрофон ти трябва , усилвател , пулт(в който да включиш микрофона) , кабели и колони ;д Обикновено певците на участия си носят само микрофон , а там си има озвучител , техника и тн...Ти започваш да се занимаваш с пеене професионално , или просто започваш да си пееш за кеф :?

  3. оо братле ше се изпитваме ли =))) Ако да ..по-добре на живо ... =)) Ами да мисля че всеки които се занимава с музика до някаква степен е музикант ти от 10 ..и аз някаде от толкова ..От 5 години с китара..преди това с други неща .. и така..може да съм сбъркал някои неща но това се случва..Иначе да ..без да звучи нахъсано мисля, че съм музикант (на някакво ниво,което естествено не е най-доброто) .. Не съм професионален в никакъв случай ..

     

    Стремиш ли се да станеш професионален ?

     

    Да, но все още съм далеч :thumbs_up:;):)

  4. оо братле ше се изпитваме ли =))) Ако да ..по-добре на живо ... =)) Ами да мисля че всеки които се занимава с музика до някаква степен е музикант ти от 10 ..и аз някаде от толкова ..От 5 години с китара..преди това с други неща .. и така..може да съм сбъркал някои неща но това се случва..Иначе да ..без да звучи нахъсано мисля, че съм музикант (на някакво ниво,което естествено не е най-доброто) .. Не съм професионален в никакъв случай ..

  5. В никакъв случаи не съм обидчив спокойно :girl_witch: .. Естествено че всички тук се стремим да сме музиканти..Аз мисля че съм :) Ест..не най-добрия но до някакво ниво.. А песента я знам почти на изуст цялата просто така ми харесва да я пея .. :) Нарочно е променена ..нали затова се наррича кавър, за да не е същата..Аз не се стремя да я направя едно към едно с оригинала ..даже не гледах и текста а го давах по спомен просто защото исках да я изпея както на мен ми харесва :P

  6. Аз бандата си я имам просто нямаме кинти за запис :Д .. И бтв никой няма да открие топлата вода,демек да измисли нови акорди ..Акордите са си стандартни за различните стилове музика от крааай време насам..въпроса е каква мелодия ще се измисли върху акордите и какъв ще е текста на песента ..Може би звучи клиширано,но това определено не е защото е взимано от някаде,просто тези думи съм намерил на момента за да изразя чувствата си..А дали повечето текстове на БГ парчета не са по тази логика клиширани ? :girl_witch::cheers2::cheers: Очаквам още коментарчета :wub:

  7. Това си беше наистина професионално изпълнение :) :) :) Много съм впечатлен всичко е перфектно .. Не съм чувал по-добър кавър на тази песен браво :)

     

    Я пак си помисли дали не си чувал по-добър :D

     

    Ми човече да ти кажа Деивид Ковърдеил никога не го пее на живо онова До .. в началото на песента като запее...А тоя пича си го изпя..Тука при Дейвид се свири с мн по-добра техника нормално е да звучи така, Но с риск да провокирам мн хора ...Това изпалнение ми харесва повече от това на Дейвид , което си постнал :) (Лично мое мнение)

  8. Песента е записана само с акустична китара и глас, поради липсата на пари за истински запис..Записана е на домашен компютър, за това звука е толкова слаб..И все пак ще се радвам на мнения и оценки :girl_cray2::surprise::) ..

     

    Ето линк от където може да изтеглите песента :) - http://www.4shared.com/audio/6jkULYqL/Neve...vo_Momiche.html

  9. Скромен опит за кавър на тази велика песен..само с глас и акустична китара в домашни условия.Качеството е лошо защото е записвано с компютърен микрофон..Но е записано просто ей така да се дадат някакви мнения ..може би и за по нататъшно записване,което да не е толкова аматиорско.

    Ето линк от където може да изтеглите кавъра - http://www.4shared.com/audio/RsbRKaaf/Neve...Gonna_Leav.html

  10. Здравейте , Искам да направя запитване към съфорумците :)..Винаги съм си мислел че е много лесно да намериш текста на някоя песен в интернет , но в последно време останових , че това не е съвсем вярно.Вече за пореден път пиша име на ,не толкова известна БГ песен в нета и текст не се намира(да не говорим, че и доста от известните песни е трудно да намериш в интернет пространството под формата на текстови фаил)И ми дойде идея, че би било много полезно ако се направи сайт в , който да са събрани всички или поне повечето български песни като текстове на едно място,а не разпокъсани на различни места и трудни за намиране..Та Вие на какво мнение сте ? :) :) :)

  11. Такаа.преди да почна да кажа, че много яко свириш :) .. идеята много ми харесва, има много интересна мелодия :) .. По начало много се кефя когато има келтски мотиви вплетени в някоя песен. Ии тъкмо щях да кажа, че китарата е кофти, ноо за 50 кинта сигурно звучи добре :) . Моята акустична е за 250 лв. и пак звучи кофти :drummer: така че ..не се учудвам :) .. Иначе инструменталчето е супер .. :pray:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.