Jump to content
Българският форум за музиканти

Alexi

Members
  • Мнения

    80
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Alexi

  1. Здравейте колеги! Искам да ви представя най- новото ми парче. Всичко е сглобено от абсолютната нула (чиста форма на звукова вълна) с изключение на вокалите, които също са мои. Микс и мастер- аз! Надявам се да ви хареса.
    Ако има въпроси относно кой DAW съм ползвал- Ableton Live 8

    https://soundcloud.com/vs-waves/vs-rebel
    :drummer:

  2. Добре нарпавено.Имаш отношение към нещата които правиш.Въпрос - какво тончо си искалд а постигнеш като стил ,защото ми прилича малко бас линията и като цяло изразните средства на една група ,която баща ми много харесва.Едни германци - Kraftwerk .Имат едно мега известно парче за тези които са ги слушали де - Autobahn .Мсиля че на места си прилича като стил парчето ти.Защо не пробваш нещо по - съвременно,макара че се усещат и такива елементи. :)

     

    Като стил не съм целял нищо определено :) исках нещо ново. За германците които спомена мога да кажа, че ги чувам за пръв път от теб :) Попреслушах ги и ми харесват определено :)

  3. Здравейте! Някой може ли да ми даде акорди или ноти за "Нещо лично" от Слави Трифонов и Ку- Ку бенд?

    Или във форума или на скайп: vampire_6664513

    Много ще съм ви благодарен... или поне кажете в коя тоналност да я търся защото ми е малко странна...

  4. пичага със флойд си тва значи че трябва да отвъртиш дългия болт зад струната (не този над нея ) и тя сама ще изкочи (пази се :Д) ... после слагаш новата струна като преди тва и режеш топчето и после затягаш болта и навиваш струната :icon_shithappens: успех :punk_guitar:

  5. луд ли си да слагаш флойд на страт бе :beer: недеи пич тая китара ама хич не е за тва за което искаш да я ползваш ... ти хубаво ше и сложиш флойда и като не получиш желания ефект ще трябва и грифа и адапторите да сменяш и кво стана .. нова резачка направо... а и имай в предвид че колкото повече модифицираш една китара толко повече умира

  6. пич намери си някоя имитация на страт който да не ти шуми зверски като го включиш и да ти е по джоба и си опъвай жичката колкото искаш пък като ти потрябва след 4-5 години нещо хубаво вече ще си направил някакъв избор :punk_guitar: УСПЕХ !!!

  7. ^^Малко :thumbdown:

    Наистина ми е непонятно, как свирите с тея китари "Стрели". Много неудобни ... Веднъж ми се наложи, ни за прав ни за седнал ми беше удобна. Отделно че , за мен е всичко друго, но не и красива, но това вече е въпрос на вкус ... както казало кучето:)

     

    еми пич на мен пък не са ми удобни класическите форми и сички заоблени ( лес пол и тн. ) въпроса опира до човека :Piano:

  8. ми тия джаксъни от 520 не са лоши .. аз имам 1 такъв и не е лоша китарка .. бриджа си е сносен адаптер доста остър е (за метъл е що годе добре) и не шуми много а предния е по басов и може да се свири джазче с нея (колкото и тъпо да звучи) мисля че за тези пари си е много добър избор само дето грифчето е малко тегаво ама се свиква бързо :D каде каде е по добре от страт-а ;)

  9. дам този роудс струва 550 лв в xxxx-а .. добър избор за начинаещите ... лошото е че няма флойд за да се научите и на тази техника но кво да се прави... иначе е яка китарка.... за по напред бих ти препоръчал звяра който аз си купих наскоро а именно Jackson RR 24. е тва е китарата убиец просто но ще ти трябва като понавлезнеш в материята

  10. хора стига бе знаете ли как може да се прецака.. свири от скоро като започне с рока може да се хвърли на солата и е по добре за всеки случай да си имаш 24 прага .. 2ро от каде знаете че няма да мине на метъл и да му трябва отделен дистър... не го обърквайте мом4ето щото тои не говори за пари явно си има достатъчно нека си вземе нещо хубаво не е ли така

  11. такааам .. щом говорим за рок отиваш в магазинчето и им казваш да ти покажат сички китари със по така остричък звук на адапторите(както ти ги наричаш микрофончета) . гледай грифа на китарата да е с 24 прага и като го пробваш да ти е удобен независимо дали е дебел или тънък. а относно усилвателите ами те са съвместими със всичко, но ти препоръчвам освен усилвател да си взеш и някое дистърче чийто звук да ти хареса на място ... защото повечето усилватели имат не особено приятен дистър .. еми тва е щом става дума за рок

  12. Аз нотите ги научих по доста елементарен, но ефективен метод. Хващаш произволно някоя нота, поглеждаш коя е и после я намираш нявсякъде по грифа. При мен поне беше доста ефективно.

     

    йеееее не съм единствен :thumbs_up: и аз така ги научих ... доста е ефективно наистина!

  13. ами аз мога да кажа само че според мен опита е от много голямо значение щом известна група използва вамп и и изкарват готин звук значи всеки със нормален гиър би могъл да го направи стига да знае какви настроики да направи :thumbs_up: това е от мен

  14. за тоя бос ли става въпрос

     

    аз съм със същия дист и съм много доволен от него .. доста е режещ ако си му направиш настройките естествено! но все пак съм и с джаксън което прибавя доста голяма острота на звукът защото бриджа ми е с доста метален звук попринцип

  15. здравейте на всички!

    имам един много важен въпрос на който много искам да намеря отговор наистина :rockon:

    от скоро време все си мисля да пусна тема за тозо въпрос"ако не е имало такава",но понеже съм нов във форума не съм засичал до сега!

    става въпрос за таблатурите чрез които ние сега се учим да свирим !!!

    как така и кое позволи на табовете да навлезнат толкова на вътре че ние до такава степен вече се вманиачаваме във тях,че имам чувствот че повечето от нас не могат даже и едно парче да свалят по слух ако им се наложи!!! :ok:

    как едновремещните музиканти не са се учили от таблатури и повечето от тях са даже преуспели,а сега всичко е толкова различно!

    има вече програми за какво ли не като например Гитар про-то -_-

    пределно ми е ясно че тя адски много улеснява нещата за един аматйор като нас свирещ във банда,но какво би станало ако тя не съществуваше и върнем времето назад със около 30-на години!

    как биха процедирали повечето от нас и какво би се получило!

     

    наскоро преди около можеби месец бях на един концерт на една тукащна банда и единият китарист стана така че скъса струна и се получи наистина много много криво,защото той даже не знаеше какво да прави!

    на мен ми стана пределно ясно че свиреното от тях е просто едно голямо зубрене,и дори не можеше да импровизира,което беше наи-смаиващото за хората които поне малко знаят за какво става дума!

    можеби повечето не се усетиха дори,но аз и още няколко образа го видяхме и разбрахме.

    наистина се получи много грозна гледка от тяхна страна.

     

    не е ли по-оравилно да си сваляме парчетата по слух без да използваме никакви шибани таблатури,като научим просто няколко гами,скали и т.н.

    и като се получи нещо подобно като във случая описан от мен малко по-горе да се знае какво да се прави а не да се седи тъпо и да се чудим какео става!

     

    много ще се радвам ако прочета и вашите мнения по въпроса :):slap:

     

    ми браточка замислил ли си се че преди 30 години да каже нотирането е било на мода. а замислял ли си се че нотите са най- точният и прецизен език на музиката? :yes:

  16. ами има няколко варианта: да ти се е прецакал кабела(купуваш нов) , да се е бъгнало захранването(купуваш ново ;) ) и да си си прецакал честотите на говорителя ( купуваш нов ) ...тва е според мен. все пак това е китарен усилвател чийто честоти въобще на са като на обикновена колона така че ако искаш да свириш не слушаи музика през него

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.