Jump to content
Българският форум за музиканти

zdravko87

новаци
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от zdravko87

  1. Аз дълго се чудих дали да взема КОРГ М3, МОТИФ XS или РОЛАНД ФАНТОМ... И в крайна сметка избрах Ямахата...

     

    Е ти направо ме уби - между трите не си взел Корга? Сигурен ли си, че на живо Мотива звучеше по-добре? Поне на демо и характеристики М3 избива всичката риба в морето

  2. С твоите изисквания, няма какво да се чудиш - взимай веднага. А и ми е чудно защо свързвате ПА серията с кръчми. Това, че в БГ са се изродили представите на хората за тази универсална серия, си е ваш проблем. Факт е, че тези модели са с много функции и приложения. Ако става за въпрос, моя го ползвам предимно за свирене на пиано+стрингс / ел. пиана + барабани. Така че, кой за какво ще го ползва, си е негова работа. Това е все едно да кажеш - Аналоговите синтове са само за електронна музика.

     

     

    ПС - и специално за колегата малко по-горе - кое от караоке с текст на екрана, пълноценни стилове, секвенсър , МИДИ не спадат към графата "КЕФ" ?

  3. Аз съм за ПА50 -синта е страшен, има караоке, звуците са добри + възможности за редакция, стиловете са добри + можеш да си добавяш на дискета. Много ще ти е по-приятно и забавно с него да се занимаваш. А, и нещо много много важно, щом ще свириш вкъщи - ИМА ВГРАДЕНИ ТОНКОЛОНИ, които са достатъчни да озвучат до 50 души зала ( пробвал съм ). Изобщо - всичко в 1 !!!

  4. Виж, има и малко по-скъпи аранжори - доколкото знам, на КОРГ РА50 много му е паднала цената, които си заслужават разликата в цената. Няма да е лошо да ги имаш като опция

  5. Помагайте, братя. Българската общност в Канада ме покани да посвиря малко на Нова Година и искат да им изсвиря нещо народно. Имам 3-4 песни и искам да ги навържа като китка - за целта супер работа ще ми свърши един ритъм 7/8 с първо ударено, дори само 1 вариант да е с 1 фил-ин. Само барабани, без нищо друго ми стига. Много ще съм задължен, ако някой се отзове.

     

    за контакти - тук, и-мейл - zdravko87@abv.bg, kaldata.com

  6. Нещо не ме кефи като синт, а и с тия 4 мб памет. Мисля, че ММ6 е най-добрия в класа.

     

     

    Добавено - гледам, че КОРГ ПА50 е паднал МНОГО. Не е лошо , ако можеш да си увеличиш бюджета

  7. MDMACORP всички рам памети с работна честота над 400 и нещо или 500 беше (не се сещам точно) е ddr2 а над 800мХц е ddr3
    Да обясня малко - рамът 400 и повече е ДДР2, но има и ДДР1 400. Има и ДДР2 1066 и повече дори, а ДДР3 изобщо не е навлязъл, да не говорим за ДДР4. Не го бъркайте с този на видеокартите.

     

    ами за някакво примитивно домашно студио

    поръчал съм си axiom 61 и друго най-вероятно няма да закачвам имам и ел китара, но хич не се имам за китарист

    ои ако я включа понякога то ще е само колкото да си чеша крастата

    най-вече за миди и за някакъв аудио мастеринг ще ми трябва. преди време се базиках с sf2 файлове, когато на едно старо pc имах карта SB LIVE, не знам дали други аудио карти поддържат sf2

     

    Бая си се оръсил за компа, як е много. По въпроса ти - най-тънко е USB or PCI Аудио интерфейс с вход, изход, МИДИ и евентуално Микрофон. За повече входове - зимаш един малък миксер и го закачаш за картата. M-Audio Audiophille 2496 PCI/Behringer Xenyx е добра комбинация за мен. За повече пари - по-марков миксер или по-голям и карта 24-192 или Делта сериите.

  8. 403 е хубава горе-долу, за начинаещ става, има и някакви корекции на тона. Ще се накефиш много с нея. Ако имаш повече пари, ти препоръчвам DGX серията на Ямаха - 300 или 305. 300 на старо е много добра и не много скъпа.

  9. Колкото и почистване и донагласяне да правиш (прави го, хубаво е по принцип) няма да оправиш работата изцяло - този проФесор си е пълно дърво - Виж точния модел на дъното и ако не е някое забравено от Бога, ще успим работата.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.